2010 m. sausio 17 d., sekmadienis

Kalakutienos ossobuco

Siaip sis patiekalas gaminamas is versiuko mesos, bet kai as pamaciau jam supjaustytas kalakutienos slaunis...nesusilaikiau :D ir nepasigailejau. Taigi 2 asmenims reikes:

4 kalakutienos slaunies daliu su kaulu, pjaustytu 3-4 cm storiu
1 didesnio svoguno
1 morkos, 1 saliero stiebo, keliu skilteliu cesnako
2 pomidoru, 2 lauro lapu, druskos, pipiru
kalakutienos prieskoniu
mazo puodelio balto vyno, 1/2 puodelio sultinio

Pasiruosiame darzoves: pomidorus uzpilame verdanciu vandeniu,palaikome kelias min ir isemus nulupame odele, susipjaustome gabaliukais. Svoguna, cesnaka, morka bei saliera susipjaustome smulkiai. 

Kalakutienos mesyte keliose vietose ipjauti, kad bekepant nesusigarbanotu, apibarstyti kalakutienos prieskoniais. Tada ja apvoliojame miltuose, dedame i ikaitinta sviesta ar alyvuogiu alieju ir kelias min apkepame is visu pusiu.Atsidedame. Keptuve isvalome , kadangi nuo miltu apsinesa, dedame vel sauksta sviesto ar alyvuogiu aliejaus, sudedame darzoves ( isskyrus pomidorus) ir kelias min pakepiname. Tada supilame vyna bei sultini, kelias min leidziame skysciam nugaruoti, pagardiname druska bei pipirais. Sia gauta mase supilame i karsciui atsparu inda, ant jos sudedame mesyte, lauro lapelius bei pomidorus. Uzdengiame sandariai (kas turi orkaitei skirta "stora" & sunku puoda, jis idealiausiai tiks! Jame tada pakepinti darzoves bei sudeti mesyte) ir pasauname i ikaitinta orkaite 180° 1 1/2 val kol mesyte jau krenta nuo kaulo. Skanaus! mes valgeme su ciabatta ; )

Ideja: cia 

4 komentarai:

  1. mmm, labai jau grazi cia ta mesyte ;)Skanios nuotraukos ir zalios ir iskeptos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu labai ; ) pamalonino sirdele ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks grozis, bet kaip gerai kad uzsukau i Jusu bloga, pas mane saldytuve kaip tik guli uzmarinuota kalakutiena :)Spausdinam receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Inesa,prasau kreiptis i mane tik tu ... kazkaip graziau skamba :D sekmes isbandant, tikiuosi jog patiks ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails