2015 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Ciabatta duonelės (tik su raugu)

Nesigiriant, bet idealios gavos. Mažajai namų damutei patiko taip pat, nes plutelė greitai burnoje tirpsta :)
3 vienetams išskepti reikia:

1 įmaišui (geriausia sumaišyti ryte):
10g raugo starterio
20 g kvietinių miltų (tipo 812)
20 g vandens

2 įmaišui (maišyti vakare):
1 įmaišo (jau suburbuliavusio)
120 g kvietinių miltų (tipo 812)
80g vandens
Sumaišyti viską ir pallikti uždengus šiltai per naktį rūgti.

Tešlai:
2 įmaišo
300 g kvietinių miltų (tipo 550)
50 g smulkių manų kruopų (aš dėjau Semolina miltus)
235 g vandens
15 g alyvuogių aliejaus
10 g druskos

Ryte  berti į kombaino indą miltus bei kruopas, pilti vandenį, aliejų ir sudėjus 2 įmaišą minkyti lėčiausiu kombaino greičiu tešlą. 4 minutes. Tada suberti druską ir minkyti šiek tiek greitį padidinus dar 10 min. Uždengti ir palikti šiltai kilti. 2 val, po valandos perlankstyti.

Pakilusią tešlą išsiversti ant manų kruopomis (ar Semolina miltais) barstyto stalo. Stengtis tešlos neminkyti. Atpjauti 3 lygias dalis ir šias atsargiai suformuoti pailgai. Perkelti ant kepimo popieriumi  išklotos skardos, uždengti ir palikti šiltai kilti. Man rodos kildinau čiut virš 1 val.

Orkaitę įjungti iki 230°. Apačioje kaitinti ir kepimo skardelę, į kurią pašovus duonelę, verdančio vandens įpilti reikia. Kepti 20-30 min. Tiesiog žiūrėti, kaip atrodo. Skanaus!
 Šaltinis: čia

6 komentarai:

  1. Duoneles valgytoja garantuoja, kad tikrai verta ja isbandyti kepti ir man:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Danke fürs Nachbacken, sieht auch als Brot toll aus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Paskaitinekite stai cia:
      http://aguonele.blogspot.de/search/label/Raugas

      Panaikinti
  4. Wen sehe ich denn da: was eine süße Brotknabberin!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Būtinai išbandysiu, atrodo skaniai. Tik konditerijoje sakoma ne įmaišas, o įmaišalas. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails