2011 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Lašišos apkepas

Man paskutiniu metu turi viskas greitai vykti. Šis apkepas greitas, spontanišas ir skanus. O kai namie jau ir seniai kokia žuvytė valgyta buvo, tai taip pat ir sveikas! O dariau paprastai, reikia:

lašišos ar kitokios mėgiamos žuvies (aš turėjau krevečių, tai puikiai ir jos čia suėjo ;)
1 didesnio svogūno
Užpilui: 50 ml pieno
            2 su kaupeliu a.š. grietinės 30%
            1 kiaušinio 
            1 a.š. garstyčių 
            druskos, pipirų bei šviežių krapų su petražolėmis

Žuvytę pasiprieskoniuoti druska, pipirais, žolelėmis ir kokiais jau norite kitais prieskoniais. 
Kepimo formeles ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Svogūną susipjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje iki skaidrumo. Dėti į formeles, ant jo žuvytę ir užpilti pasiruoštu užpilu. Pašauti į įkaitintą 190° orkaitę ~25-30 min. Skanaus! Labai vykęs derinys. Kažkas panašaus į omletą, tik garstyčios tą omleto skonį panaikinta ir gaunas jau tikras apkepas ;)

5 komentarai:

  1. Niam kaip skaniai man be pietu likusiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, aguonėle, atrodo fantastiškai. Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu merginos, zinokit tikrai ir saknu buvo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. atrodo skaniai, kaizkaip noriu i sita reikala ikomponuoti bulves. ar jas issivirsti arskirai?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails