Jau labai rudenėja... ne tik pas mus, bet ir Paryžiuj ♥ O kas yra geriau kai už lango lyja ir termometras rodo tik 14° ? Šiltos minkštos bandelės su obuoliais ♥ Tada sekmadienis toks tikras sekmadienis, laikas sustoja ...
Aš išsikepiau 10 bandelių. Jos purios, minkštos ir be galo skanios! Kadangi mano orkaitė taip ar taip nuo duonos kepimo įkaitinta buvo, tai bandelių kepimas toks ekspromtu gavos...Na o reikia:
Tešlai: 190 g miltų (tipo 550)
10 g šviežių mielių
30 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
100 ml pieno
25 g sviesto
Įdarui: 2 obuolių
3 a.š. cukraus
10 g sviesto
Aptepimui: kiaušinio trynio & šlakelio pieno
migdolo plokštelių
citrinos sulčių & cukraus pudros
Į mažą puodą dėti sviestą ir kaitinti kol šis ištirps. Į jį supilti pieną ir šiek tiek pašildyti, bet neturi būti karštas ar verdantis (max 38°). Į kombaino indą berti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, įtrupinti mieles ir supylus šiltą pieną užminkyti tešlą. Ji bus labai maloni. Suformavus kamuoliuką uždengti ir leisti kilti, kol padvigubės. Man užtruko ~ 1val.
Į tą laiką kol tešla kyla, pasidaryti įdarą. Obuolius nusilupti ir susipjaustyti kubeliais. Dėti į puodą, berti cukrų, paskaninti cinamonu ir įdėjus sviestą pakaitinti viską kelias min. Leisti ataušti.
Pakilusią tešlą išsiimti ant lengvai miltuoto stalo ir iškočioti ganėtinai plonai. Išsispausti rutuliukus, dėti įdaro ir suformuoti norimas bandeles. Aš vienas visiškai uždariau, kitas tik užlenkiau ir prispaudžiau. Tai tos, kurias prispaudžiau, man šiek tiek prasižiojo bet įdaras tikrai neišbėgo.
Suformuotas uždengti ir leisti kilti šiltai ~40 min. Aptepti kiaušinio trynio plakiniu ir užbarsčius migdolais kepti 180° 15-20 min. Dar šiltas aptepti citrinos sulčių & cukraus pudros mišiniu. Skanaus!
Šaltinis: čia
*******
Mačiau, kas jau išbandė :)Inga
Ahhh bandelės! Naminės. Niam. Labai mėgstu su obuoliais, o geriausia, kad namuose kepant išimi sėklalizdžius, kas parduotuvinėse dažniausiai būna palikta.
AtsakytiPanaikintiNu bet tu bulkučių karalienė. :) Reikia man tavo puslapį kaip nors užsiblokuoti, nes prisižiūriu visko, o po to einu apsiseilėjusi dukros sūpuoti... :D Reikia kažkaip susiorganizuoti šitoms bandelėms, labai noriu. :)
AtsakytiPanaikintiBulkučių karalienė atrašo: bandykit, jos puikios ir vertos būti iškepamos ;) hihi...
AtsakytiPanaikintiBandysim bandysim, užsibukmarkinau receptą, kad neprapultų. :)
AtsakytiPanaikintiTobulos bandelės. Išgaravo nespėjusios net iki galo praaušti. Minkštos, purios...
AtsakytiPanaikintiAha, Vika aš jau ruošiuos jas kepti vėl šiomis dienomis tik aišku iš didesnio kiekio ;) Džiaugiuos, kad Tau irgi patiko!
AtsakytiPanaikintiTikrai neatsisakyčiau poros tokių jaukių bandelių. O jau beveik sekmadienis... :)
AtsakytiPanaikintilabuka,gal kas zino,kaip suprasti sakini:
AtsakytiPanaikinti190 g miltų tipo 550 ? :)
Na pas mus miltai ne taip kaip LT žymimi, jie visi su skaičiukais :)
AtsakytiPanaikintiČia tiesiog karališki miltai reikalingi.
Aguonėle, išbandžiau! Neturėjau karališkų miltų, tai kepiau su paprastais, bet super gavosi. Iš nurodyto kiekio išėjo 6, kurias sudorojom per 5 minutes. Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiVilma: pries pora metu net nezinojau kad miltu is vis skirtingu yra :DD Kepdavau viska su tais paprastais ir pavykdavo. Beda ta, kad dabar smegenele uzprogramuota kitaip... kenpant duona tai labai svarbu visi miltu skaiciukai.
AtsakytiPanaikintiJo, duonai labai svarbu miltų rūšis. Aš niekada duonos nekepu iš aukščiausios rūšies miltų - tik pirmos rūšies naudoju. O pyragams, bandelėms, keksams ir pan. naudoju įprastus a.r. kvietinius miltus. Naudočiau ir karališkus, bet pas mane spintelėje tiek miltų pakuočių netelpa. :D
AtsakytiPanaikinti