2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Browni's su varškės sūreliu & avietėmis


Seniai kirbėjo mintis išsikepti baltą brownį. Šykart vaišinu tik su baltu viršumi, bet prižadu ir tik iš balto šokolado kepti! Šis skanus, bet įsivaizduokit....per žioplumą pamiršau cukrų visiškai į šokolado masę. Tad gavos karčiai skanus ;) Būtinai kepsiu dar ir dar, tik cukrų bandysiu nepamiršti berti :)) Na o 30x11 cm formelei reikia:

Šokolado masei: 
50 g juodo šokolado
50 g pieniško šokolado
40 g sviesto
60 g cukraus
53 g miltų 
1  kiaušinio
pusės išgremžtos vanilės ankšties
čiut čiut druskos
čiut čiut kepimo sodos

Baltai masei:
120 g tepamo varškės sūrelio
50 g cukraus
1 a.š. citrinos sulčių 
žiupsnelio druskos 
1 mažo mažo kiaušinio
10 g krakmolo
pusės vanilės ankšties (išgremžtos)

Aviečių



Šokoladus ištirpinti kartu su sviestu garų vonelėje ir leisti praaušti. Tada berti cukrų ir šiek tiek paplakti. Įmušti kiaušinį ir dar paplakti. Tada įdėti vanilę, suberti druską, sodą bei miltus ir sujungti masę ( trumpai!!!! maišant). Gautą krėsti į kepimo popieriumi išklotą formą ir palyginti.

Tepamą varškės sūrelį išplakti su cukrumi. Toliau plakant supilti citrinos sultis bei įmušti kiaušinį. Į šią gautą masę suberti vanilę, druską bei krakmolą ir išsukti viską. Tada krėsti į kepimo formą ant šokoladinio pagrindo ir išlyginti.

Belieka sudėlioti avietes, užberti 1 a.š. cukraus ant visko ir pašauti į 180° orkaitę 30 min. Skanaus!
 
Šaltinis: žurnaas "Living at home" Nr. 8.2010

3 komentarai:

  1. Atrodo fantastiškai! Aš tik avietes bijočiau kepti - kad neišsileistų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kad jos ir pasileitu, nieko tokio ;) Labai rugstele taip dera cia!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi, koks gražus! Beje, aš irgi planuoju baltą brownį kepti, jau ilgai planuoju, tai gal greitu metu galiausiai priplanuosiu :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails