2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Kaimiškas batonas ... Ilonos ;)

Mes valgom valgom namie...tik vis nieko naujo. Troškinau veršieną pagal šį seniau aprašytą receptą ♥  Taip pat kepiau greitus kotletukus. Ką dar čia gaminau? Na jei negaminau tai kiti gamino vadinas :) Ryt kepsiu vėl pvz. marmurinį keksą :) 
Kai radau noro tai išskepiau ir Ilonos batoną. Šiaip tai mažai kuo jis skirias nuo challa pynelės ,lietuviškos pynės ar sviestinės pynės ;) Skanu, paprasta ir prie visko tinka. Kepti verta! O reikia:

450 g miltų
50 ml vandens 
200 ml pieno
1 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
2 v.š. aliejaus
12 g šviežių mielių

Į šiltą pieną įmaišius mieles bei cukrų, leisti šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišyti su druska, supilti mielių mišinį  bei aliejų ir supilti į miltus. Užminkyti tešlą. Aš minkiau 10 min lėčiausiu kombaino greičiu.
Pastatyti šiltai , kad tešla padvigubėtų. Tai užtrunka ~ 1 val. Iš pakilusios suformuoti pailgą ar kokį norimą kepaliuką, pridengti ir palikti ~30 min šiltai kilti. Patepti kiaušinio trynio & pieno plakiniu ir pašauti į 210° orkaitę pirma 15 min kepti. Tada prisukti karštį iki 160° ir dar kepti ~20 min. Skanaus!

Šaltinis: čia  

3 komentarai:

  1. O, aguonėle, duonų ir batonų karalaite... :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pas tave kaip visad batonas atrodo kaip prabangiausia pyne!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi Astute, ko gero kaip tu pas mane duonomis zaviesi, taip as pas atve saldumynais :)

    Ilona: cia ekperimentavau :)Pyniau ne kasa o tik puse jos ir lenkiau per puse... ziurejau kas gausis. Plyso biski, bet fotkindama to neparodziau :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails