2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Orkaitėje su svogūnais troškinta jautiena

Labai nefotogeniškas patiekalas...arba tarp mūsų: taip valgyti norėjom, kad neturėjau laiko kada su fotografavimu žaisti ;) 
Na o jam pasidaryti reikia nedaug. Ėmiau jautienos mėsytės iš šios dalies (Roastbeef). Buvo trys gabaliukai ~ 600g. Juos padruskinau ir pipirinau bei gerai įtryniau dižono garstyčiomis. Keptuvėje įsikaitinau skystą sviestą (geriausia ghee, nes jis tinka aukštam kaitinimui) ir trumpai ant didelio karščio apkepiau iš abiejų pusių. Perdėjau į orkaitei skirtą puodą. 
Į keptuvę sudėjau griežinėliais pjaustytus 4 vidutinio dydžio svogūnus ir dar šiek tiek pakepinau. Tada juos subėriau ant mėsytės ir dar primečiau petražolės stiebelių. Užpyliau 150 ml jautienos sultinio bei 150 ml grietinėlės, uždengiau ir pašoviau į 160° orkaitę 1 1/2 val. Reikia vis žiūrėti ar jau mėsytė minkšta. 
Mes mėgstam tirštesnį padažą, tad šaukštą sviesto pakepinau su šiek tiek miltų ir supyliau perkoštą padažą. Kaitinau iki norimo tirštumo. Valgėme su šviežia duonyte ir salotomis, puiku ♥ Skanaus! 

2 komentarai:

  1. Nuostabus patiekalas! Gaminu jau n-taji karta ir niekada nenusiviliu:)
    p.s. patiekala supaprastinau mesyte itrindama pipirais, druska ir prieskoniais jautienai (nenaudoju garstyciu) ir kepu ant paprasto pasudyto sviesto:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai mielai girdžiu, jog randate pas mane patiekalų, kurie "prilimpa" Jūsų virtuvėje ! :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails