2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Bagetės Nr. 3 ....tik šįkart dar ir su raugu


Senesni receptai: Bagetės Nr.1 bei Nr.2 ;)
Bagetės gavos neblogos, bet man skoniu geriau ciabata duonelę priminė nei bagetą ;) Favoritės iki šiol antrosios keptos. Bet galbūt atsiras norinčių išbandyti, tai rašau receptą. Gi tie skoniai visų skirtingi ;) Iš duoto kiekio išsikepiau 3.

Raugui: 50g miltų tipo 550
              60 g vandens
              1,5 g druskos
             5-7 g raugo starterio

Visus šiuos produktus susimaišyti ir palikti 16 val prie 20-30° rūgti. Aš tokių temperatūrų neturėjau, tad laikiau 18 val prie ~24°.

Tešlai: 425 g miltų tipo 550
            25 g rupesnio malimo ruginių miltų ( tipo 1150)
            viso raugo
            4 g šviežių mielių
           10 g druskos
           300-310 g vandens (aš pyliau visus 310!)

Visus produktus berti į kombaino indą ir minkyti 20 min tešlą, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti 1 val kilti. Po 30 min patąsant perlankstyti ;)
Pakilusią tešlą pasidalinti į tris dalis. Jas suformuoti į pailgus bagetų formos volelius ir sudėjus ant miltuoto rankšluostėlio leisti kilti 1 val.


Tada kaip norima įpjauti ir pašauti į iki 230° įkaitintą orkaitę 10 min. Po šio laiko orkaitę prisukti iki 200° ir dar kepti nuo 8-10 min. Žinoma, reikia nepamiršti padėti orkaitės apačioje indo su verdančiu vandeniu ;) Skanaus!


Šaltinis: čia 

2 komentarai:

  1. Viskas! šiandien ieškaus kokio receptėlio, maišaus įmaišą ir ryt kepu duoną, kiek gi galima, nors po nelabai vykusio barankų kepimo taip uždelsiau, na žinai kaip būna, kas nepavyksta, tai poto ilgai ir nesinori grįžti..

    Pas Tave kaip visada atrodo begalo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nezinau pagal koki recepta tu kepei barankas, bet as kepiau pagal man rodos AJ ir man niekas nesigavo :( Ko gero ilgai dabar uztruks, kol bandysiu jas vel kepti :))

    P.S. laukiu nesulaukiu kokia duonike nudziuginsi ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails