Aš kiek pamenu, mano močiutė kaime klodavo skardą jais ir supildavo duonos tešlą. Bet va tikrai nepamenu kad ji formuodavo duoną... iškepusią prisimenu ją tokią didelę, tiesiog kepimo formos dydžio :) Lupdavom ajerus nuo kepaliuko dugno ir tepdavomės ant duonos sviesto taip storai :) Jaučiu bandysiu ir aš sausais jais kloti. Ačiū!
Labas, Aguonėle, ajerus reikia sudrėkinti šiltu, tokiu link karštesnio, vandeniu, pagniaužyti ir paskui dėti į miltais pabarstytos skardos dugną. Tokie jie kvapnesni, daugiau aromato duoda duonai.
Mes kaime nedrėkindavom, tik paklodavom juos ant ližės, o ant viršaus duonos kepaliuką formuodavom (vyksmas pečiuje be jokių skardų)
AtsakytiPanaikintiAš kiek pamenu, mano močiutė kaime klodavo skardą jais ir supildavo duonos tešlą. Bet va tikrai nepamenu kad ji formuodavo duoną... iškepusią prisimenu ją tokią didelę, tiesiog kepimo formos dydžio :) Lupdavom ajerus nuo kepaliuko dugno ir tepdavomės ant duonos sviesto taip storai :) Jaučiu bandysiu ir aš sausais jais kloti. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiLabas, Aguonėle, ajerus reikia sudrėkinti šiltu, tokiu link karštesnio, vandeniu, pagniaužyti ir paskui dėti į miltais pabarstytos skardos dugną. Tokie jie kvapnesni, daugiau aromato duoda duonai.
AtsakytiPanaikintiOi kaip aciu uz tokia informacija!!!! :*
AtsakytiPanaikinti