2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Klausimas...

parsivežiau iš LT ajerų. Susidžiovinau, bet dabar nežinau kaip juos naudoti duoną kepant  :o Reikia juos sudrėkinti ir taip iškloti formą ar kaip? 
Tikiuos atsiras skaitytojų, kurie man pagelbės ♥ 

4 komentarai:

  1. Mes kaime nedrėkindavom, tik paklodavom juos ant ližės, o ant viršaus duonos kepaliuką formuodavom (vyksmas pečiuje be jokių skardų)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kiek pamenu, mano močiutė kaime klodavo skardą jais ir supildavo duonos tešlą. Bet va tikrai nepamenu kad ji formuodavo duoną... iškepusią prisimenu ją tokią didelę, tiesiog kepimo formos dydžio :) Lupdavom ajerus nuo kepaliuko dugno ir tepdavomės ant duonos sviesto taip storai :) Jaučiu bandysiu ir aš sausais jais kloti. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas, Aguonėle, ajerus reikia sudrėkinti šiltu, tokiu link karštesnio, vandeniu, pagniaužyti ir paskui dėti į miltais pabarstytos skardos dugną. Tokie jie kvapnesni, daugiau aromato duoda duonai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi kaip aciu uz tokia informacija!!!! :*

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails