2010 m. gegužės 20 d., ketvirtadienis

Mano kulinarinis lobynas

Indre pakviete pasidalinti savo knygu lentynomis. Deja deja neturiu tokiu, nes vietos nera :( nors svajoju kiekviena diena ir zinau kad ji atsiras, kai tik i didesni buta issikelsime! siaip megstu knygas, bet kulinarines daugiau pavartyti o visokias kriminalines skaitau ir joms negailiu pinigu. Nors siaip Vokietijoje knygu kainos gana padorios, pagal cia gaunamas algas. Ka as dar mielau darau, tai sendaikciu turguose karts nuo karto knygu paieskau ;) Taigi mano knygu lentyna kaip matos:

turiu keleta basic , kuriomis karts nuo karto pasinaudoju. Siaip as megstu kulinarinius zurnalus, du net prenumeruojuos o kitas idejas semiuos is internetinio lobyno :) man patinka pasiskaityti atsiliepimus, rinktis pagal sau patinkancius produktus bei nuotraukas. Knygose randu siaip kelis geris receptus o visa kita ... na , skonio reikalas. Lietuviskose knygose buna daug verstu receptu, kuriuos tiesiog neimanoma pasigaminti, nes tai produktai sudeti nezinia kokie surasyti ar pati eiga neaiski...

na o prie knygu tupi dvi musu taupykles, kurios kiekviena diena papildomos 2€ monetomis. Atsidarome su mb pinigines ir ziurime kiek ju ten yra ir metame :) po to ka nors brangaus perkame ar keliaujame kur ...
tai tiek mano istorijos apie kulinarinius lobynus :) beje, kas nepapuole i sia nuotrauka, tai du storiausi segtuvai. Vienas yra su saldziais o kitas su visais kitais receptais. As rastus internete recpetus ir patikusius tuos pat ississpauzdinu, nes kitaip pasimeta.





* Zaidimu aikstele ir jos knygos



 * Egidijos knygu lentynele su barbekiu bananais

* Ziupsnelio druskos knygu kalnas ( tikraja ta zodzio prasme :)





14 komentarų:

  1. Matau, kad prenumeruoji "Lecker", man labai patinka sitas zurnalas. Tik kai ju daug prisikaupia, tai gaila vietos, kuria uzima, o ismesti irgi neismesi. Tai stengiuosi reciau pirkti. Pasiimu karts nuo karto is bibliotekos.
    Beje, paskutiniame numeryje "Lecker" padare reklama poniai Barcomy, kuri turi kelias kavines Berlyne. Smalsumo vedama nuejau paragauti. Pyragai tikrai puikus. Bet arbata likau nusivylusi. Nedraugauja vokieciai su arbata.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip tik svarsčiau, kad būtų neblogai prisiminti vokiečių kalbą - reiks pažiūrėti bent internete tą Lecker žurnalą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Agne aha, man patinka net labai Lecker zurnalas :) ka bedaryciau is jo, viskas gaunas! nuotraukos paprastai grazios be jokiu apdirbimu. O del prisikaupimo tai taip, as specialiai net boxus perkuos jiems deti, nes kitaip bilekur jie man guletu ;)
    turiu siplnybe ir zurnalui "Lust auf Genuss", bet is tikruju sudu sudas ju man tie receptai ... nu bet nuotraukos uz tai fantastiskos ir va kiekviena karta stovint parduotuveje ji prigriebiu vien del ju ... gryzus psigailiu, bet ai ... gal kada nors pravers :)

    Indre kalbos niekada nepamaiso, tad pirmyn i interneto platybes :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonėle, kokia jauki Tavo lentyna :)
    Žurnalų mylėtojų noriu paklaust - ar kaip nors rūšiuojatės, pasižymit patinkančius receptus? Nes aš kol randu reikiamą receptą... Žinau, kad turi būt žurnale, bet kuriame numeryje??? Jums taip nebūna? :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aciu Fausta ♥
    as stengiuosi rusiuoti receptus, jei galima iziureti tai deduos tokias lipuskas, ant kuriu uzrasau kas mazdaug cia per receptas. kai ieskau , belieka zurnalu virsunese tik tarp tu lipuskiu pasikuisti kas tikrai palengvina :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. prisiskaiciau apie jusu tuos zurnalus, ir as uzsinorejau toookioooo

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kokie yra LT is tikruju kulinariniai zurnalai? Vokietojoje ju tai apstu , kad net visu neimanoma butu nusipirkti :o

    AtsakytiPanaikinti
  8. aha, jau norejau klaust kas ten tie lapeliai, isbandyti receptai ar dar laukiantys, dabar jau aisku :D
    reiktu ir man kada nufotkint, kad zinociau kokia pradzia buvo :D nes man tai patinka kulinarines knygos, nors klausimas kiek is ju ka dariau :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. ta grazia knygute "1000 receptu" ir as turiu. grazus paveiksliukai, bet nelabai ka esu is jos gaminus :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. lietuvoje? nieko imantraus apart darbstuoles, moters savaitgalio ar nuo iki virtuves nenusipirksi... cia leidziami viso labo gal 5kulinariniai zurnalai..labai skurdu. jei noresi gali atsiust man savo el pasta, atsiusiu tu zurnalu keleta

    AtsakytiPanaikinti
  11. Visai šauni idėja su tais lapeliais, reikės ir man kurią dieną prisėst ir taip susirūšiuot. Pas mus aš panašiai kaip Brigita - perku tik Nuo..iki virtuvę. Man jis gražiausias :))) O 90 % mano bandomų naujų receptų yra iš maisto tinklaraščių :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai tvarkinga ir graži lentynėlė. Gaila, kad vokiškai nemoku, nes žiūriu neblogų receptų randate.
    Pabambėsiu apie lietuvišką spaudą :) Iš lietuviškų žurnalų man patinka "Virtuvės paslaptys", nors jau ką gaminau, tas pavyko, gražios nuotraukos, būna patarimų ir pan. "Savaitgalio virtuvė" mano liaupsių negaus, nes daug kas nepavyko, todėl dabar net nežiūriu į jų pusę (bet užtat kaip dovana, vis dar gaunu žurnalą į pašto dėžutę), "Nuo iki virtuvė" suvilioja irgi ne kaskart. Nedaug dar ten iš jos gaminau, bet lyg ir viskas pavyko.
    Lietuviškos verstos knygos, tikrai kelia juoką. Vakar vieną vartau ir randu "raudonasis bazilikų padažas pesto". O receptas paprasčiausio raudonojo pesto iš džiovintų pomidorų, bazilikų jame nė kvapo. Gal čia pesto verčiamas kaip bazilikų padažas? o kartais reikia pavargt norint suprasti apie kokį produktą kalba. Pvz. mėlynės milžinės. Juk yra ir lietuviškas gražus pavadinimas - šilauogės. Man rodos lietuviškai verčia net nesuprantantys nieko apie maistą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Jolita prasom prasom rodyti savo kampeli ;)

    Jurga: "1000 receptu" knyga uzsiprasius buvau dovanu, bet jau tokie receptai klaidingi kad rankos nekyla ka is jos daryti :(

    As irgi karts nuo karto parsisiunciu "nuo...iki virtuve" net iki cia :) man labai patinka pacio zurnalo popierius! labai dailios nuotraukos ir siaip tikrai neblogos idejos. Tuo labiau kai zinau, kad Elzbieta vienu ar kitu pirsteliu prie gaminiu prisidejus, tai sakau turi viskas gautis :))

    Forelle o man rodos knygos verciamos kaip kad ir google tas kalbu asistentas vercia :) tik aisku veliau kazkas pertaiso rasytines klaidas ir vsio, nes kitaip paaiskinti negaliu tokiu tikrai keistu issireiskimu. Man net keista, kaip lietuviu kalbininkai nesipriesina :)) Jie gi cia buna naujodaru isradejai :D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kas dėl naujadarų - per lietuviškai išversta knyga irgi nėra gerai - tada randi ten visokius apskritainius, paviršėlius, pavilgėlius... Gal ir labai lietuviškai skamba, bet man normaliau paplotis, biskvitas, viršus, padažas...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails