Dar šiltą prapjoviau ir su sviestu riekelę suvalgiau ♥ Skani! O be to man puikiai pavyko ruginę tešlą suvaldyti!!! Šiai išsikepti reikia:
Raugui: 150 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo1150)
15o g vandens
15 g ruginio raugo starterio
(aš ėmiau kvietinį, prieš dieną pamaitintą)
Viską užmaišyti (bus kieta masė) ir pastatyti šiltai iki 18 val rūgti.
Brinkiniui: 133 g pakepintų moliūgo sėklų
133 g verdančio vandens
13 g druskos
Užplikyti moliūgo sėklas, suberti druską ir palikti kambario temperatūroje iki 18 val.
Tešlai: viso raugo
viso brinkinio
190 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo 1150)
190 g kvietinių miltų (tipo 550)
1 a.š. skysto medaus
175 g vandens
Tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir minkyti tešlą 7 min. Tada uždengti ir palikti 1 val šiltai stovėti. Po šio laiko išsiversti ant šiek tiek miltuoto stalo (tešla yra ganėtinai lipni, aš drėkinau rankas) ir suformuoti kepaliuką, kurį apvolioti moliūgo sėklose. Dėti į sviestu išteptą kepimo formą ir statyti šiltai kildinti. Man užtruko 2 1/2 val. Tešla pasiekė formos viršų!
Kepti 240° orkaitėje su garais. Po 15 min garus išleisti, orkaitę prisukti iki 180° ir pabaigti kepti duonytę dar 40 min. Aš paskutines 15 min duoną kepiau išėmus iš formos. Skanaus!
O! Kaip tik turiu ruginio raugo. Tik man jau gal du kartus iš eilės nesiseka iškepti duonelės. Vieną kartą raugas buvo pavargęs nuo ilgo laukimo, o kitą kartą (gėda man) užsimaišiau duoną ir pamiršau atėjus laikui ją iškepti, ir ji pasidarė per rūgšti...
AtsakytiPanaikintiOjei...na taip, duonos kepimui reikia suplanuoti viską. Bet žinok, kažkada savaime tai gaunas :) Gal nuraminau? :)
PanaikintiOi kokia gražuolė!
AtsakytiPanaikintiDuona, su visais ritalais, pagarba ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, bet ko gero įspūdingiau skaitos nei daros :) Jokio vargo šiaip!
PanaikintiAr tinka siai duonelei kvietinis plikytos duonos raugas?
AtsakytiPanaikintiAš neįsivaizduoju koks yra plikytos duonos raugas. Bet jei jis iš miltų ir vandens, nu tada tinka. Eksperimentuoti reikia ;) aš pati taip pat kvietinį raugą ėmiau ;)
PanaikintiIsbandziau si receptuka :)tik su kvietiniu raugu,bet gavos liuks !!!! skanu :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi visas duonas kepu su kvietiniu raugu :)
PanaikintiDžiugu girdėti, kad pavyko ir patiko!
Ji puiki:). Ką tik atsireikiau riekę pusryčiams.
AtsakytiPanaikintiLabai pasirodysiu gal kvailute,bet is kur jus gaunate raugo...ar jo imanoma pasidaryti paciai?
AtsakytiPanaikintiLabai patinka jusu receptukai as kepu duona bet panasia kaip Ciabata italiska gaunasi gerai,skaniai jokio raugo nereikia jai,bet norisi pasigaminti ir sitokios duoneles:) Aciu Aguonele Tu nuostabi musu drauge:)
raugą galima užsiauginti ;) Esu įdėjus receptą:
Panaikintihttp://aguonele.blogspot.de/search/label/Raugas
O kai raugas užaugintas ir pastoviai šaldytuve tūno, tai jau būna raugo starteris, kurį aš ir naudojau duonos kepimui.
Kepiau ir buvo laaaabai skani! Kolkas Nr. 1!!! :)
AtsakytiPanaikintiAnkščiau kepdavau tik ruginę, nusibodo tą pačią valgyti. Radus tavo receptukus dabar tik kepu ir kepu, ir viskas gaunasi kuo puikiausiai.Kaip aš sakau prsidėjo duonos serijalas.Ir viską dedu į savo blogą.Džiaugiuosi, kad žmonės dalijasi receptais.
AtsakytiPanaikinti