Labai mus sužavėjo šis tortukas! Kai išsikepiau biskvitą, truputį juo nusivyliau, nes man jis pasirodė kažkoks tai keistas. Keistas skonis. Nu bet pačiame rezultate, kai jis kavos & amaretto likerio skonio įgavo, tai galiu pasakyti, jog kitokio biskvito šiam tortui ir nenorėčiau :P
Jei esate smaližiai, tai atkreipkite dėmesį jog tortas nėra labai saldus! Aš kepiau 20 cm kepimo formoj ir ėmiau:
Biskvitui: 3 kiaušinius
90 g cukraus
šiek tiek druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
50 g miltų
40 g krakmolo
1/2 pak. vanilinio pudingo miltelių (20g)
1/2 a.š. kepimo miltelių
Pertepimui: 250 g mascarponės
30 g cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
amaretto likerio
300 ml grietinėlės
1 nubraukto v.š. grietinėlės standiklio
Aplaistymui: stiprios kavos, šiek tiek pasaldintos bei pagardintos amaretto likeriu.
Orkaitę įsijungti iki 190°.
Kiaušinius atsiskirti. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo. Palaipsniui berti cukrų ir plakti, kol masė blizgėti pradės. Toliau plakant sudėti po vieną kiaušinio trynius. Miltus susimaišyti su pudingo milteliais, krakmolu bei kepimo milteliais ir įsijojus į kiaušinių masę atsargiai išmaišyti viską. Sukrėsti į kepimo formą ir kepti ~30 min. Leisti ataušti.
Mascarponę išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol cukraus beveik nesijaus.
Grietinėlę išplakti su standikliu iki standumo. Tada sujungti atsargiai abi mases, nepamirštant paskaninti amaretto likeriu :) Aš pyliau iš akies, tad tikslių proporcijų neturiu.
Biskvitą persipjauti į tris dalis. Apatinį biskvitą užtenka sulaistyti tik iš vienos pusės, likusius geriausiai iš abiejų. Pertepti juos gauta mascarponės mase ir padėti šaldytuvan geriausiai per naktį. Kitą dieną gausiai apibarstyti kakava ir skanauti ♥
Reiks mamos dienos proga iškept;) super atrodo!
AtsakytiPanaikintiGera proga tokiam puikiam tortui :)
PanaikintiNuostabus:) Dar keletas Tavo tortų receptų< net ir aš pradėsiu kepti:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :*
PanaikintiO žinok šiandien namie pareiškiau, jog gal ir blogai kad noriu išmokti kepti tortus...1/4 pusryčiams, 1/4 pietums na jei dar ir vakarienei jo kiek atsirieksim.... tai kiek svarstyklės rodys po pusės metų :DD Jau bijau °g°
Net silpna pasidarė, pamačius nuotraukas! Atrodo super skaniai! Jau esu kepusi Tiramisu tortą, nužiūrėtą pas Iloną, reikės išbandyti ir Tavąjį!
AtsakytiPanaikintiO aš nusižiūrėjau tortą su rududu pas tave ir mąstau čia ateinančiam savaitgaliui kepti ar dar kitam :DDD
PanaikintiKatik pagaminau torta, pagal jusu recepta. Deje, man biskvitas pakankamai neiskilo. Vos perpjoviau i 2 dalis, tai i 3 butu buve tikrai neimanoma. Neturejau pudingo milteliu, tai idejau 1 a.s kemipo milteliu. Gal zinote priezasti, kodel pakankamai neiskilo?
AtsakytiPanaikintiMan kiek pamenu ir nelabai jau iškilo biskvitas, bet išėjo į 3 sluoksnius perpjauti. Bet kai Jūs pudingo miltelių nedėjot, tai manau jis ir kitoks gavos, net ir vanilinio skonio neturėjo...
PanaikintiO biskvitas neiškilti gali dėl tokių priežasčių, kaip negerai išplakti kiaušiniai ar vėliau sujungiat masę permaišoma.
o kiek mazdaug reiktu pilti to likerio, kad nebutu per daug netycia?
AtsakytiPanaikintiManau 2v.s. tikrai nepamaisys.
Panaikintikokios proporcijos reikalingos darant kavos uzpyla-sirupa?
AtsakytiPanaikintiNa nelabai suprantu kam cia proporcijos reikalingos. As pasidarau espresso kavos puodeli, paskaninu pagal savo megiama salduma bei alkoholio kieki ir viskas. Kas atlieka ta isgeriu ;)
Panaikintikokia kakava geriausia naudoti. Ta taip sakant "tikraja" ar nesquik ir panasiai. :)
AtsakytiPanaikintiManau, jog dideles reiksmes neturi cia. As tiesiog imu visada stipria espresso (aparato deka. Puodelis mazas, kaip tik ta norma atitinka).
Panaikintisveiki,o kas tai yra grietineles standiklis?kur jis randamas?
AtsakytiPanaikintilabai susivyliojau :)
Kiek maciau LT sudeta maisto parduotuvese prie zelatinos ;) Melyni dr.Oetker pakeliai.
PanaikintiBet jei Jus jo daug nenaudojat, tai jo cia deti ir nebutina. Viskas pavyksta ir be sio.
labai dekoju :)
Panaikinti