Raugui: 100 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812)
125 g vandens
10 g raugo starterio
Viską sumaišyti ir palikti 12-16 val prie ~ 24°.
Plikiniui: 35 g viso grūdo ruginių miltų
100 g verdančio vandens
40 g salyklinių dribsnių
25 g vandens
Ruginius miltus užplikyti vandeniu, išmaišyti ir leisti šiek tiek praaušti. Tada suberti dribsnius, įpilti likusį vandenį, užmaišyti ir palikti kambario temperatūroje 12-16 val.
P.S. (jei neturite salyklinių dribsnių, plikykite tada 75 g viso grūdo ruginių miltų su 125 g verdančio vandens. Papildomai jogs vanduo daugiau nesipila!))
P.S. (jei neturite salyklinių dribsnių, plikykite tada 75 g viso grūdo ruginių miltų su 125 g verdančio vandens. Papildomai jogs vanduo daugiau nesipila!))
Tešlai: viso raugo
viso plikinio/brinkinio
325 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
100 g vandens ( man prireikė dar 20 g daugiau)
10 g druskos
Visus tešlai skirtus produktus, išskyrus druską, sumaišyti šiek tiek ir palikti pridengus 40 min pastovėti. Tada suberti druską ir užminkyti tešlą, kol ši gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir padėti šiltai 2,5 val kilti. Kas 45 min tešlą patąsant perlankstyti. Tada suformuoti kepaliuką, dėti į kildinimo krepšelį ir toliau kildinti ~2,5 val prie 24°.
Pašauti į įkaitintą iki 240° orkaitę su garais pirma 10 min. Tada orkaitės duris praverti, išleisti garus ir prisukus karštį iki 200° pabaigti kepti duonelę. Visas duonos kepimas užtrunka 40-45 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Šaltinis: čia
Atrodo nuostabiai. Visada pavydėjau tiems, kurie moka kepti tokią duoną:) Šaunuolė!
AtsakytiPanaikintiNida, nėra tikrai ko pavydėti nes pati nors ir ne su raugu, bet puikius duonos kepinius sugebi iškepti!
PanaikintiPuikumėlis, mano atsargos irgi išsekę, taip kad pačiu laiku įmetei puikią duonikę.Ačiū!!!
AtsakytiPanaikintiPrašom prašom, skani tikrai.
PanaikintiP.S. O tu panele kur prapuolus? Užeinu dažnai, bet kad nieko nauja nerandu :(
Tai kad dabar toks laikas, tai čia reikia, tai ten, tai virtuvei lieka minimaliai, o ir jūsų krašto baisiai pasiilgau, tai galiu ir ilgėliau prapulti:)))
AtsakytiPanaikintiTai kai būsi čia, gali duoti žinią :)
Panaikintipuikiai, tik man iskilo klausimas, kaip ta raugo starteri pasigaminti ar is kur ji gauti. aciu.
AtsakytiPanaikintiNa jums reikia vadinas dar nemažai žinių apie duonos kepimą. Pirma pradėkite nuo čia:
Panaikintihttp://aguonele.blogspot.de/2011/03/kvietinis-raugas.html
Blogai su tais mano prancūzais, perkasi jie sau batonus savo boulangerijose saujomis... ir nekepa namie, nekildina jos. Neradau pirkti duonos kildinimo krepšio:((( O Tavoji duona vis tokia nuostabi ir po Velykų:)
AtsakytiPanaikintiTruksta net zodziu! NUOSTABI duonele!
AtsakytiPanaikintiO kur galima Lt nusipirkti duonos kildinimo krepseli ir kepimo akmeni?
AtsakytiPanaikintiPasiskaitykite komentarus siam irase:
Panaikintihttp://aguonele.blogspot.de/2011/06/reikmenys-be-kuriu-jau-negaleciau.html?m=1