Esu seniau gana dažnai pirkus ciabattą su alyvuogėmis. Nežinau kodėl, bet iki šiol primiršus tokį variantą buvau. Bet !!!! Atsiminiau ir išsikepiau :) Puiki! 2 kepaliukams ėmiau (galima ir mažas bandeles formuoti ;):
Raugui: 25 g miltų ( 550 tipo)
20 g vandens
5 g raugo starterio
Sumaišyti viską ir palikti uždengus šiltai 16-18 val rūgti.
Tešlai: viso raugo
475 g miltų (tipo 550)
15 g alyvuogių aliejaus
15 g alyvuogių aliejaus
7-8 g druskos
5 g šviežių mielių
340 g vandens
indelio alyvuogių ( ~100 g , mano buvo įdarytos lašiša...kitokių neturėjau...)
Į kombaino indą suberti viską, išskyrus druską bei alyvuoges ir minkyti 15 min tešlą. Suberti druską ir minkyti 3 min. Suberti alyvuoges ir minkyti 1 min. Uždengti ir palikti šiltai 1 val kilti. Tąsant perlankstyti, uždengti ir palikti vėl šiltai 1 val kilti. Tąsant perlankstyti ir išsiversti ant gausiai miltuoto stalo. Jei norit žiauriai didelių skylių, tada tešlą padalinkite į dvi dalis ir atsargiai paformuokit kepaliukus, kuriuos padėkit ant kepimo popieriaus kilti. Aš šiek tiek per vėlai šią savo klaidą pastebėjau! Tiesiog iš to įpročio suformavau kaip duonai kepaliukus. Nu bet tai niekis, duonai įtakos neturėjo... nemaišė mažas korėtumas ;) Uždengti ir kildinti šiltai čiut virš 1 val.
Pašauti kepti į 210° orkaitę 20-25 min nepamirštant duoti garų pradžioje, kuriuos po 10 min išleisti reikia. Skanaus! Aš beveik pusę pusryčiams suraitojau su varškės sūreliu ♥
Šaltinis: čia
nesu kepus duonelės, tai pasitikslinsiu, visam šiam receptui tik 25 g. miltų?
AtsakytiPanaikintiOjei :DD Žinoma, kad neužtenka. Ačiū už pastabą!
PanaikintiMiela Aguonėle, išsikepiau Tavo duoną, ruginę su sulėgrąžomis. Gavosi labai labai gerai ir labai labai skaniai. Ačiū Tau. Prifotkinau, kai grįšiu į LT, būtinai aprašysiu:)
AtsakytiPanaikintiIš tos laimės, pamiršau pagirti tavo sumuštinuką...labai skanus tikriausiai buvo?
AtsakytiPanaikintiVau vau vau ♥ kaip smagu girdėti ♥
PanaikintiO ši duonelė taip pat liuks! Mus labai nustebino, o jau esam didžiausi kritikai :))
oi, nepagalvojom, kad galima kepti ir su alyvuogem :) ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiTaigi su viskuom galima. Galima ir sezamo, dziovintu pomidoru deti. Liuks taip pat ;) Sekmes isbandant.
PanaikintiIš kur gauti tų garų?
AtsakytiPanaikinti