Aš kepiau 18 cm kepimo formoj ir ėmiau:
(Pastabėlė: reikia keptis per du kartus du biskvitus, kuriuos vėliau per pusę pjauti reikia. Arba kepti vienu metu dvejose formose. )
Biskvitams: 125 g kambario temperatūros sviesto
220 g cukraus
2 didelius kiaušinius
200 g miltų
40 g kakavos
1 1/3 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek druskos
175 ml pieno
2 v.š. stiprios kavos
Dar kartą: iš šio kiekio kepami 2 biskvitai! Miltai sumaišomi su kakava, kepimo milteliais bei druska ir pirma mažiausiai 4 kartus persijojami. Turi gautis tokia pilka masė.
Minkštą sviestą išplakti kartu su cukrumi iki baltumo. Įmušti kiaušinį ir plakti geras pora minučių. Tada į šią masę berti pusę miltų ir atsargiai šluotele ar šaukštu pamaišyti. Supilti pieną, maišytą su kava ir subėrus likusius miltus atsargiai išmaišyti tešlą. Maišyti tik tiek, kol miltų nesimatys. Sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 170° orkaitę 40 min. Traukti lauk ir ataušinti.
Sirupui: 150 ml stiprios kavos (viriau espresso)
60 g cukraus
gero v.š. karamelinio likerio (tinka brendis ar romas)
Sirupą pasiruošiau kol kepė biskvitai ir leidau gerai ataušti. O daryti taip: į stiprią kavą suberti cukrų ir pastačius ant vidutinės ugnies virinti, kol šio tik pusė beliks. Supilti alkoholį ir nukelti nuo ugnies. Aš tiesiog išjungiau elektrinę plytelę ir palikau toliau ant jos ataušti šį skystį. Kadangi viską dariau iš vakaro, ryte radau puikų sirupą!
Kremui: 200 g virto kondensuoto pieno (tinka Rududu)
250 g mascarponės
gerą v.š. grietinėlės likerio
(bet tinka ir visi kiti alk.gėrimai)
Virtą kondensuotą pieną išplakti kartu su likeriu bei mascarpone iki gražios vienalytės masės.
Šio kremo tikrai pakanka tik vos vos. Kadangi visos gaminusios apie tai kalbėjo, tai aš tortą rinkau vėl kitaip ir viršų tepiau šokoladiniu glaistu, kuris čia puikiai tiko!
Glaistui: 75 g šokolado (maišiau juodą su pienišku)
1 v.š. grietinėlės
1 v.š. vandens
1 a.š. skysto medaus
Viską dėti į mažą puodelį ir vandens garų vonelėje išsukti iki vientisos masės. Tepti čiut praaušusį, nes kitaip nieko nesigaus ;)
Rinkti tortą kaip širdis geidžia. Aš dariau taip: dėjau pirma vieną biskvitą. Jį gerai sulaisčiau. Ant jo šiek tiek įdaro (Įdarą taip mintyse į keturias dalis pasidalinau). Sekantį biskvitą sulaisčiau iš abiejų pusių, dėjau ant jo kremo ir vėl kitą gerai iš abiejų pusių sulaistytą biskvitą. Vėl įdaro ir vėl sulaistytą iš abiejų pusių biskvitą. Viršutinį biskvitą laisčiau tik iš vienos pusės, ir tik tą, kuri ant kremo dėjos. Likusiu kremu aptepiau šonus o viršų glaistu.
Belieka statyti šaldytuvan, kad gerai susigertų ir vėliau skanauti skanauti ♥
ojezau, net skoni jauciu. Nuotraukos tobulos :)
AtsakytiPanaikintiSkonį tai turi pažinoti! Kiek mačiau jau ne kartą kepei :)
PanaikintiAčiū :*
Koks sutapimas,as pati nesenai si torciuka kepiau,is Ilonos Blogo...nuostabus,visi labai gyre,sake skanesnio dar nera ragave :) Tavo nuotraukos tobulos :)
AtsakytiPanaikintiTolrai koks sutapimas :)
PanaikintiTai kepk dar Srovės tortuką, žinok jis čiut dar geresnis nei šis. Nors šiaip prie šio irgi neina labai ko kabinėtis :)
http://aguonele.blogspot.de/2012/02/tortas-prie-kavos.html
Ziuriu pati Srove ta savo tortuka ivertino tik 8 ?
PanaikintiTu žinok ji nusivertino save! Tortas nuostabus ♥ Prie jo reikia šiek tiek jau darbo, bet atperka tas skonis viską. Nemeluoju :))
PanaikintiIkalbejai,isbandytas bus,eisiu tik i parduotuve formos ieskotis mazesnes,neturiu tokios dar :)
PanaikintiTortukas labai fainiai atrodo! bet kaip Tau gerai kad turi tokią mažą torto formukę :) tai ir gali sau dažnai keptis, aneee? :)
AtsakytiPanaikintiO Tu neturi tokio dydžio formos? Žinok ji tikrai gerai. Aš didelę formą galima sakyti visiškai nenaudoju...Šventėms irgi tortą kepiau 18cm formoj, tai 6-iese labai skaniai pavalgėm o kitą dieną jau kažką nauja konstruoti galima :)
PanaikintiTaip pat turiu dar 12cm formelę, bet tortams ji nepraktiška, žema. Geriau kokiems pyragams.
OMG kaip gražiai ir skaniai jis pas tave atrodo!!! :) Avietės, jaučiu, ten buvo labai į temą :) Ir ačiū už rekomendaciją dėl srovės torto, kaip tik sukau galvą, ką iškepti Mamos dienai :)
AtsakytiPanaikintiO avietės tai tikrai, puikiai tiko! ta rūgštelė su šokoladu ♥
PanaikintiO Tau palinkėsiu sėkmės torto kepime :) Lauksiu atsiliepimų kaip Tau patiko!
Oho, karamelė! Šokoladas! Nuostabus tortukas turėtų būt - tik kad progų nėr :(
AtsakytiPanaikintiTortukui išsikepti progų nereikia! Aš progoms kepant noriu būti tikra kuo vaišinsiu, todėl praktikuojuos prieš jas :)
PanaikintiŠakės koks grožis! Traukiu į sąrašą - kažkuriam gimtadienininkui pasiseks :]]
AtsakytiPanaikintiLaba diena, sakykit, o laistot su sirupu pasiruoštu?
AtsakytiPanaikintiNa taip, kitaip koks tolkas ta sirupa virtis :)
PanaikintiIr dar klausimukas.. "virtas kondensuotas pienas" jį reikia pavirti?
AtsakytiPanaikintiNezinau kaip cia Jums atsakyti... virtas kondesuotas pienas reiskia, jog jis isvirtas. Atsidarius skardine matos standi tamsi, karamelinio skonio mase. Galima kiek skaitinejau naudoti rududu.
PanaikintiVirtas kondensuotas pienas-neatidaryta indeli statyti i vandnei turi apsemti,ir virti 2 valandas
Panaikinti"Anonimiškas" labai ačiū už išsamų paaiškinimą, būtent to ir laukiau:)
Panaikintikepiau si torciuka viska dariau kaip parasyta,bet man neiskilo biskvitai
PanaikintiWonderful post love to see more recipe like this.
AtsakytiPanaikintihttp://clickhalal.co.uk/buy-halal-meat-online