2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Piri piri vištiena pagal J.Oliver

Dar vienas puikus patiekalas ♥ Mes likome vėl kaip ir praeitą savaitgalį sužavėti tokiu geru skoniu! Taip dera viskas, nors iš pradžių maniau jog padažas per rūgštus bus. Nieko panašaus! Dviems asmenims ėmiau:

Padažui: 1 mažesnį raudoną svogūną
              2 skilteles česnako
              šiek tiek džiovinto čili 
 (piri piri yra čili rūšis. Pernai turėjau pasisėjus, tiksliau dovanų gavus ir toliau tik auginau! Nuotraukos žemiau ;)
              1 a.š. rūkytos saldžios paprikos miltelių
              daugiau nei pusės citrinos sulčių
              2 v.š. balto vyno acto
              1 v.š. vorčesterio padažo
              keletos stiebelių šviežio baziliko
             (skaninau alyvuogių aliejumi, druska, pipirais bei cukrumi)

Taip pat ėmiau 6 vištienos kumpelius, kuriems kauliuką išpjoviau ir juos į tris pailgas dalis supjausčiau, 3 pailgas raudonas paprikas bei kelias čiobrelio šakeles

Padažui skirtus produktus dėti į smulkintuvą ir sutrinti. Paskaninti !
Vištienos kumpelius apibarstyti druska, pipirais ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi "pamasažuoti" viską. Ant labai karštos ugnies  apkepti juos (dažnai vartant). Užtruks iki 5 min. Atsidėti į šoną. Į keptuvės turinį sudėti riekelėmis pjaustytą papriką ir pora min tokiame pat karštyje pakepinti. Atsidėti. 
Į karščiui atsparų indą supilti gautą padažą (neišsigąsti jei jo pasirodys mažai! Tikrai užtenka), tada sudėti vištieną bei paprikas, ant jų čiobrelio šakeles ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~30 min.
 Traukti lauk ir skanauti ♥ 

Aš turėjau su lupena virtų bulvių. Tai į kitą kepimo indą supyliau riebaliukus bei išsiskyrusias sultis, kurie liko nuo vištienos, sudėjau bulves, paskaninau šiek tiek ir uždėjus rozmarino šakelę pašoviau taip pat orkaitėn. Pačiame gale šiek tiek sviestu paskaninau. Liuks kaip tiko!

*****************
Šaltinis: J.Oliver knyga "Jamie's 30-minute meals".

8 komentarai:

  1. Man irgi 6is receptas labai patinka :) skanu ir su kiauliena ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kiaulienos kurią dalį tu imi? negaliu kažkaip įsivaizduoti...

      Panaikinti
  2. Och ir ach! Antidepresinis patiekalas su tiek spalvų :) Super. Nuotraukos fantastiškos!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū :*

      P.S. Man raudona spalva labai patinka ♥ O tai galima ne tik bloge pastebėti :DD matai kokia spalva už čili? tai mano salioninė siena!

      Panaikinti
  3. O sakykit, kur pirkt galima būtų tos rūkytos paprikos miltelių???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane tai kiekvienoj didesnej maisto pardotuvej galima rasti, o kaip yra LT nezinau. Internete tai galima rasti cia: http://www.delona.lt/315,rukytos-saldziosios-raudonosios-paprikos-%28maltos%29-100g.html

      Panaikinti
  4. Iki šiol negaliu užmiršti šio padažo aromato, nešiau dėžutėj pavaišint i darbą vieną gurmaną, tai paskui visa dieną atsidarydavau dėžutę ir uostydavau tą likusį joje nerealų aromatą:-) Reiktų jau bandyt pakartot, labai tikiuosi vėl taip pat nerealiai skaniai gausis:-))))

    AtsakytiPanaikinti
  5. 'Piri piri' - krūminės paprikos (Capsicum frutescens) veislė. Tai nėra rūšis.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails