2012 m. kovo 13 d., antradienis

Greitos bulvinės bandelės

Purios, gardžios bandelės, kurias prie salotų kepiau. Tiko! O kitą dieną labai skaniai pusryčiams susivalgė ;) Aš kepiau iš pusės kiekio, kiek org. rašė, ir gavau jų 10. O ėmiau:


13 g bulvių košės miltelių
37 g šilto vandens

Miltelius užpilti vandeniu ir palikti 25 min brinkti.
Jei imsite iš dvigubo kiekio, tada berkite 25 g miltelių ir imkite 75 g vandens.


Tešlai: "bulvių košės"
           200 g kvietinių miltų (tipo 550)
           25 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
           25 g kukurūzų miltų
           10 g šviežių mielių
           5 g druskos
           1 a.š. raugo starterio ( nebūtina, jei neturite)
           8 g minkšto sviesto
           1 a.š. medaus
           135 g vandens
           šiek tiek džiovinto raudonėlio (galite rozmarino ar kitų žolelių berti)

Tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir minkyti 10-12 min tešlą. Palikti 20 min pastovėti šiltai. Tada išsikratyti ant miltuoto stalo ir suformuoti kamuoliuką, kurį vėlgi palikti 15 min uždengus pastovėti. Tešlą padalinti į 10 gabaliukų, iš kurių suformuoti norimos formos bandeles. Šias dėti siūle į apačią ant miltuoto rankšluostėlio ir uždengus padėti šiltai kilti. Pirma 15 min. Tada apversti ir toliau kildinti dar +/- 40 min (tiesiog nuo temperatūros priklauso). 
Pašauti į įkaitintą 230° orkaitę, duodant garų 10 min. Atidaryti orkaites dureles, išleisti garus, prisukti karštį iki 200° ir toliau kepti, kol bandelės gražios spalvos bus. Man užtruko dar 10  min. Skanaus!
Šaltinis: čia

23 komentarai:

  1. Gerai, kad duonikė baigia iškepti, o tai atlėkčiau pusryčiams kelias pagriebti:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesulauksiu savaitgalio:) Atsispausdinu receptuką ir lekiu pirkti produktų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuos patiks, nes man toks jausmas kad Lietuvoj bandeliu kepimas nepopuliarus...nu cia tai savaitgaliu pusryciai be ju neisivaizduojami ♥

      Panaikinti
  3. Kaži, jei vietoj bulvių miltelių ir vandens paimčiau tokį kiekį virtos bulvės ar bulvių košės? Na nemėgstu aš tų miltelių, visokie E vaidenas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As irgi nemegstu tu milteliu, bet kartais kai reikia ant reito tai pravercia ;)
      Zinoma, dekit 50 g bulviu koses ir viskas. Turi gautis!

      Panaikinti
  4. Ačiū, bandysim:) Dabar kyla duonelė su manais, žiūrėsim, kas gausis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas bus liuks, kas ten gautis nesigali ;)Ji skani, tikėkimės tiks Jūsų skoniui tik.

      Panaikinti
    2. Gavosi laabai skani manų duonelė:) Ačiū už receptą, kepsiu dar ne kartą. Tik labiau porėta gavosi viršutinė dalis, nors kildinau krepšelyje ir duoną prieš kepimą apverčiau. Nuotrauką šiandien įdėjau į SM...

      Panaikinti
    3. Maciau nuotrauka! Idealus kepaliukas ♥ Ta duonele musu namuos favoritine ♥
      Beje kiek paskaiciau atsiliepimus, tai Jus LT gaunate pirkti gerai sumaltas manu kruopas pirkti. Tai puiku! Jos kaip sykis tam tinka.
      Tas koretumas kartais ir nuo per daug dregmes priklauso. Miltai miltams nelygus, vieniems reikia daugiau kitiems maziau jo. Galbut ir manu miltai ne tiek daug jo sugere. Nu kas be ko kepaliukas liuks ir svarbu skanus ;)

      Panaikinti
  5. O jergutėliau, darysiu būtinai! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. rasa: o kaip su tais garais-" Umluft"? Ar tai ir yra tie garai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Umluft tai vėjelis ;)
      Garai, tai reiškia: kai įjungiama orkaitė, apačioje reikia ir skardelę ar kitą kokį indą įdėti. Kai pašaunam duoną ar bandeles, pilam į skardelę verdančio vandens. Taip susidaro garai ;) Jie pagerina kilimą bei plutelės susidarymą.

      Panaikinti
  7. Zaviuosi ir daznai skaitau Jusu puslapi.:)
    Noriu paklausti,o vandeni ant bulviu milteliu pilti karšta(t.y. verdanti)ar šalta.Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Vakare :* malonu kad pasiryžote ir atsiliepti ;)

      Aš užpyliau šiltu vandeniu.

      Panaikinti
  8. Labai skanios bandeles!
    Aciu uz recepta Aguonele...

    AtsakytiPanaikinti
  9. .....oj nuotrauka pamirsau...
    http://s017.radikal.ru/i444/1207/d9/01a6477b478a.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  10. kažin galima nedeti 812 tipo miltu? nes ju paprasčiausiai neturiu:( o pvz.vietoj ju dadeti daugiau kukurūzų miltų? ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  11. gavosi bandelės:) dėjau 50 gr. kukurūzų miltų, viskas labai gerai pavyko, skanios, minkštutės, super:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dziugu, jog pasidalinot savo ispudziai! Kita karta zinosiu ir as. Siaip kai ne toks didelis kiekis miltu dedas, tai be problemu juos pakeisti galima. Tik manau, jog Jums su daugiau kukuruziniu, bandeles geltonesnes gavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. taip, geltonesnės, bet tikrai labai skanios:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails