2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Duona su avižiniais dribsniais

Negaminu paskutiniu nieko naujo nes neturiu laiko ir noro... kepiau čia aną dieną šias seniau keptas bandeles, tik dėjau alyvuogių tai irgi patiko ;) taip pat prisiminiau visada greitai paruošiamas gyras :) jas galiu dažniau nei dažnai valgyti! taip pat dariau karamelinę panacotą, tik ji dingo greičiau nei nufotkinti spėjau :)) dabar irgi orkaitėj plovas kepa, alia koks čia receptas...tad net nedėsiu. Geriau atnešu vėl duonikę :) Reikia:

Įmaišui: 100 g miltų
                50 g speltos miltų
                100 g vandens
                2 g šviežių mielių
                2 g druskos

Avižiniams dribsniams: 50 g avižinių dribsnių
                                          150 g verdančio vandens

Tešlai: viso įmaišo
             paruoštų avižinių dribsnių
             300 g miltų
             50 g speltos miltų
            120 g vandens
            7 g šviežių mielių
            10 g druskos
            1 a.š. medaus ( aš vietoj jo salyklo dėjau)

Iš įmaišui skirtų produktų užminkyti tešlą, kurią uždengus pirma leisti kambario temp. 1 val pakilti, vėliau šaldytuve nuo 12 iki 24 val.

Avižinius dribsnius pakepinti sausoje keptuvėje iki gražios auksinės spalvos ir užpilti verdančiu vandeniu. Palikti uždengtus per naktį.

Įmaiša išsiimti 30 min prieš jį toliau perdirbant iš šaldytuvo. Įpilti vandenį ir gerai išsukti viską. Tada į didelį dubenį suberti visus produktus išskyrus druską ir minkyti tešlą. Aš kombaino pagalba 1 greičiu minkiau 4  min. Subėriau druską ir toliau 2 greičiu dar 6 min minkiau. Indą uždengti ir leisti 1 val pakilti, po 30 min tik perlankstyti reikėtų ;) 

Iš pakilusios tešlos susiformuoti batonėlį, kurį dėti į miltuotą kildinimo krepšelį, uždengti ir leisti dar ~ 60 min pakilti. Orkaitę laiku įsikaitinti iki 230° su karščiui atspariu dubenėliu apačioje. Pašauti duoną ir į dubenėlį įpilti verdančio vandens. Duris tuoj pat uždaryti ir kepti duoną pirma 15 min. Atidaryti duris, išleisti garus ir toliau kepti prisukus karštį iki 200° dar 25 min. Išėmus ataušinti ant grotelių...   Skanaus!

Šaltinis: čia

10 komentarų:

  1. Nieko sau "neturiu laiko ir noro - kepiau tą ir aną, modifikavau taip..." :) Baisu pagalvoti, kaip ūžia tavoji virtuvė kai turi laiko ir noro - jau matau kaip apskrudusios bandelės iš orkaitės šokinėja, o višta iš puodo iškiša galvą ir sako "jauuuu", o tu tuo tarpu kokius sausainius lipdai :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai aš neturiu laiko - mintu sumušiniais su tuo pačiu viršum kokią savaitę, pietauju valgykloje, o vakarieniauju kokį sūrelį/jogurtą/bet ką iš indelio su trupučiu cukraus.
    jau laukiu grįžimo į Kauną - pas nemokamą elektrą ir pažįstamą orkaitę. Šita duona man skamba kaip iššūkis, nes iš esmės avižinių nemėgstu, bet tikiuosi šita padėtų prisijaukinti :)

    P.S. Tamstą aš irgi VISIŠKAI kitaip įsivaizdavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tokia švelniai dryžuota, norėsiu išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma: taip gražiai tu čia aprašei bet deja deja kad taip būtų tai būčiau laiminga :))

    Indre: žinok avižiniai visai nesijaučia. O duona tikrai puiki!
    P.S. o kaip tu mane įsivaizdavai :) čia matai dar akinius į šoną padėjau, bet šiaip juos ir mielai nešioju :p

    Rennie: sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonele - na įsivaizdavau labiau kaip tetą (neįsižeisk) :D. Džiaugiuosi, kad taip nėra :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, Aguonėle, labai noriu paklausti: ar "padėjo" duoną minkyti naujoji virtuvės mašina? Gal galėtumėte pasidalinti savo įspūdžiais apie KichenAid? Ar užtenka galingumo? Ir aš apie tokį svajoju...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš esu laaabai patenkinta KitchenAidu. Tik man rodos jei kepat ruginę duoną, reikia didelio galingumo..taip kokių 500 vatų, nes ši kartais jei tešla sausesnė tai "šokinėja" nu bet minko ;)
    bet ir šiaip rankom nieko neminkau, viską daro mano kombainas ♥

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu va bandau išsikepti aš šį Tavo gėrį, jau žinok užeinu į šitą duonelę pavėpsot nesuskaičiuojamus kartus :D kaip dažniausiai man duonos kepimo inkstinktai prabunda vėlai vakare, su ta mintim pasigaminti įmaišą, vis ateinu, jau sakau sau na užsimaišau, o ryt kepsiu :) bet gi va, pažiūrėjus, kad dar 1 val. gi reikia palaikyti kambario temp., nusiraminu ir sakau ryt tikrai tikrai, ir vėl trukt už vadžių, vėl iš pradžių :DDD bet man ji atrodo tokia TOBULA, kad va gi ir prisiruošiau :D, užsimaišiau įmaišą, tai jau ryt bus kepama, tikiuos nenuvisl manęs šį kart mano naujausias pirkinys (pailgas kildinimo krepšelis), nes man jis įtartinas jau...taigi laukiu nesulaukiu, ir labai tikiuos, kad gausis tokia gražuolė ir skani kaip pas Tave ;):)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tiesa darant įmaišą truputį susimasčiau kokie tie miltai (100 g) dedasi, bet kaip suprantu tai paprasti kvietiniai? nors dėjau tai tuos vadinamus karališkus, nes kiitokie jau buvo pasibaigę...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails