2011 m. vasario 13 d., sekmadienis

London Particular

Angliška geltonųjų žirnelių sriuba :) Skani, kaip tik mūsų skonio.


Reikia:

1 pakelio bacon juostelių ( 125 g buvo pas mane, plonai pjaustyta)
1 svogūno
2 morkų
1 mažesnio puodelio geltonųjų žirnelių
( Kadangi karts nuo karto iškyla skaitytojams klausimų tai sakau jog aš naudoju būtent tik šiuos žirnelius. Jie yra lukštenti, nereikia mirkyti ir išverda per trumpą laiką ;) 
vištienos sultinio
druskos, pipirų
šviežių petražolių jei turite
vienos kitos batono riekelės

Svoguną susipjaustyti smulkiai, morkas mažais gabaliukais ir kartu su smulkinta šonine sudėti puodan. Įdėjus čiut sviesto viską maišant pakepinti ant silpnos ugnies nuo 5-7 min ( na čia tik šiaip orientacinis laikas :).  Žirnius gerai nuplauti ir supilti į puodą. Viską užpilti sultiniu. Jo kiekis priklauso kokias sriubas mėgstate: tirštesnes ar skystesnes. Uždengti ir virti kol žirneliai išvirs. Užtrunka ~30 min. Paskaninti petražolėmis, druska bei pipirais. Patiekti su sausoje keptuvėje paskrudintu batonu (aš jį prieš tai susipjausčiau mažais gabaliukais). Skanaus!

Šaltinis: knyga LoveFood "1 Brühe, 100 Suppen".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails