Užmatytas pas Iloną, šiandien išbandytas ir įvertintas puikiai!
Aš ėmiau ~ 600 g kiaulienos sprandinės, kurią susipjausčiau vienodais gabaliukais. Pabarsčiau druska, pipirais bei kiaulienos prieskoniais, įdėjau šaukštelį majonezo, užmaišiau ir pora min palikau pasimarinuoti. Alyvuogių aliejų įsikaitinau ir pirma apkepiau pusę mėsytės, atsidėjau į šoną ir apkepiau likusią mėsytę. Išsiėmiau ir išpyliau aliejų. Atgal į keptuvę sudėjau mėsą, užpyliau mažesniu puodeliu verdančio vandens ir uždengus troškinau ant silpnos ugnies. Į tą laiką susipjausciau 2 svogūnus bei 2 didesnes morkas riekelėmis ir apkepiau iki minkštumo svieste, supyliau į keptuvę. Raugintą agurką sutarkavau ir sudėjau į keptuvę. Kai mėsytė suminkštėjo ( tai buvo labai greitai), viską užpyliau tokiu padažu: 1 v.š. miltų sumaišiau su 1 a.š. pomidorų padažo, 1/2 a.š. garstyčiu, 1 a.š. grietinės bei puse puodelio vandens. Supyliau į keptuvę ir pamaišius dar kelias min patroškinau. Puiku! Valgėme su šviežia duonyte, kurios receptą ryt mestelsiu į blogą ;) Skanaus!
Aš jau net nepamenu koks tas guliašas būdavo.. :) bet manau, kad taip graziai neatrodydavo :)
AtsakytiPanaikintiAs ir nepamenu guliaso mokyklos laiku...man ceburekai tuo metu tik terupejo, guliasu nevalgydavau :P nu bet neiskraipysi org. pavadinimo, dar supyks Ilona :))
AtsakytiPanaikintitikraiii...sitas pavadinimas netinka tavo guliasui,tokiaaa spalvu palete!!!! toks grozisss, man rodos cia visai nepanasi i tai ka as dariau :)
AtsakytiPanaikintisuper aguonele 10 balu!
vis neismokstu tu sirduciu piest...mazaraste ka daba...
Niam labai skanu:)!!!
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanu! Tik man tarybinis guliašas su daug pomidorų padažo (tokie prisiminimai iš mokyklos valgyklos) :))
AtsakytiPanaikinti