Na prisišaukim pavasario spalvų :) Pas mus jau saulutė vis šiltesnė, jau ir termometras vis +10° pasiekia ♥ O šiam spalvotam patiekalui daug nereikia. Aš ėmiau:
6 vištienos kumpelius
2 apelsinus
druskos, pipirų
medaus
"Alitos" brendžio
šakelę rozmarino bei kelis šviežius lauro lapus
čili pipiriuko
džiovinto paprastojo raudonėlio (oregano)
1 svogūną
Išsispausti pusę apelsino. Jį susimaišyti su šlakeliu brendžio, druska, pipirais, džiovintu paprastuoju raudonėliu, čili pipiru bei medumi ir gerai viskuo įtrinti vištieną. Dėti šaldytuvan pasimarinuoti, geriausia per naktį.
Špižinį puodą įsikaitinti ir jame ant šlakelio sviesto pakepinti pirma oda į apačią vištieną. Išsiimti, nupilti riebaliukus ir sudėti pakepinti smulkintą svoguną. Kai šis pradės skaidrėti, užpilti likusiu apelsinų sultimis. Sudėti vištieną o ant jos rozmariną bei lauro lapus:
Uždengti ir pašauti į įkaitintą 170° orkaitę 40 min. Tada atidengti, pajungti griliaus funkciją ir iš abiejų pusių dar gerai paskrudinti. Skanaus! Mėsytė taip troškinama yra minkšta minkšta... bet ir šiaip esu fanė vištos ir apelsino derinio... štai seniau gaminti kumpeliai:
kaip laukiau!!! ,o cia tu tokiu kvepianciu ryskiu patiekaliuku, man dabar kaip tik besidietinant puikiai tinkanciu :D
AtsakytiPanaikintiryt uzsipirksiu vistienos ir apelsinu,pasilepinsiu,aciu uz ideja !
Labai skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintiO ir oro temperatūros jums pavydžiu;)
Fantastiškai skaniai atrodo. Vištieną su apelsinais laabi mėgstu net ir paprastesniame pavidale :)
AtsakytiPanaikintiKaip čia skanu !
AtsakytiPanaikintiKoks žavingai pavasariškas įrašas! Imsiu ir pasigaminsiu pietums :)
AtsakytiPanaikinti