Jau seniai nevalgytas, bet šiandien prisimintas. Aioli ♥
Seniau gamintą rasite čia ;) Paskaitykite, pažiūrėkite video ir tikrai pavyks! Šį dariau prie doradų žuvies ir šviežios pide duonikės ♥ Užtenka tikrai tik dviems. O ėmiau:
1 kiaušinio trynįSeniau gamintą rasite čia ;) Paskaitykite, pažiūrėkite video ir tikrai pavyks! Šį dariau prie doradų žuvies ir šviežios pide duonikės ♥ Užtenka tikrai tik dviems. O ėmiau:
1/8 l aliejaus ( pasibaigė alyvuogių, tad pyliau saulėgrąžų)
2 skiltelių česnako
druskos
1 a.š. garstyčių
apelsino sulčių bei čiut žievelės
Kiaušinio trynį palaikykite kamabario temperatūroj mažiausiai 2 val.
Česnaką nusilupti ir grūstuvo pagalba sutraiškyti iki košelės. Įberti druskos ir dar pamaišyti. Dabar vyks tikrasis darbas: įsimušti kiaušinio trynį ir plakti plakti šluotele. Tada po lasą pilti aliejų ir plakti be sustojimo. Kai aliejaus bus pusė likę, pilti maža srovele ir plakti plakti. Masė taps standi, kreminė. Pačiame gale sudėti garstyčias, įspausti apelsino sulčių bei įtarkuoti žievelės ir pagardinti druska. Skanaus!
Man labai smalsu jau seniai išbandyti aioli. Su apelsinais dar įdomiau :)
AtsakytiPanaikintiTai kada nugalės smalsumas? Aš tiek kantrybės neturėčiau :))
AtsakytiPanaikintiO su kuo skaniausia valgyti? :)
AtsakytiPanaikintiMan skaniausia prie griliaus keptuvėje (arba su tikru dūmeliu ♥) keptos žuvies arba su šviežia ciabata :)
Panaikintibet šiaip puikiai tinka kepta, bet šaltam skirta mėsytė. Čia jau skonio reikalas. vieniems tas skanu, kitiems anas...sunku patarti.
Panašu į majonezo gamybą. Pasiūlymas: aliejų ir kiaušinį palaikyti kad jų temperatūros susivienodintų. Tada imti blenderį ir indą, kad tas blenderis tik-tik į jį tilptų, pilti aliejų, įmušti trynį, druskos, sulčių (aš su citrinos darau majonezą) ir... blenderiuoti nekilnojant. Gal minutę, gal daugiau. Pradžioj nemakaluoti, vėliau, kai nuo dugno ims kilti balta mąsė, galima po truputį pradėti maišyti. Neskubant. Bet visvien tai trunka minutę, kitą, o ne valandą. Tada - prieskonius, garstyčias įmaišyti. Kuo galingesnis blenderis (daugiau apsukų), tuo daugiau šansų, kad pavyks. Kokteilinėje gali ir nepavykti. Išbandyta ;-))
AtsakytiPanaikinti