2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Ant daržovių troškinta vištiena

Vakar valgėm skaniai ant daržovių troškintą vištieną. Didelio recepto čia nėra. Vištieną reikia susipjaustyti dalimis, pasiprieskoniuoti su druska, pipirais ir dar kokiais norima prieskoniais. Įspausti citrinos sulčių ir palikti pora val pasimarinuoti. Tada ant sviesto apkepti iki gražaus rudumo. Atsidėti į šoną. Keptuvėje likusius riebalus nupilti, sudėti smulkintas/ griežinėliais pjaustytas daržoves (aš ėmiau pankolį, 2 raudonus svogūnus, cukiniją, nemažai mažų pomidoriukų, pora česnako skiltelių). Užpilti baltu vynu, paskaninti druska bei pipirais, sudėti ant ju vištos dalis. Turėjau šviežio čiobrelio, baziliko bei paprastojo raudonėlio, tai ir jų pridėjau. Užlašinau alyvuogių aliejaus ir pašoviau į įkaitintą 180° orkaitę 45  min. Karts nuo karto vištieną apliejau susidariusiu skysčiu. Skanaus! Skanu prie ryžių ar šviežio bageto ;)

4 komentarai:

  1. Mmm skanu, visai mėso norėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuotraukos superinės, kaip visada! Ačiū už paprastą receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre o taip pasakei, lyg neturetum galimybes jos gauti ...hm... ar vegetare patapai?

    Segute aciu uz pagyras!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dėl savęs vienos pirktis mėsą - neeee, tada geriau jau kažką kito :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails