2011 m. vasario 15 d., antradienis

Bandelės su saulėgrąžomis

Puikios sekmadienio pusryčių bandelės :) Gaunas 11 o reikia:

Įmaišui: 150 g miltų
                105 g vandens 
                1 g šviežių mielių
                2 g druskos

Tešlai:  viso įmaišo
            400 g miltų
            10 g druskos
             25 g minkšto sviesto
            40 g saulėgrąžų ( org. dėjos 50 g lino sėmenų)
            25 g skysto medaus
            260 g vandens
            8 g šviežių mielių  
     

Iš įmaišui skirtų produktų užsiminkyti tešlą ir uždengus palikti pirma 1 val šiltai kambario temperatūroj kad sureaguotų, vėliau statyti nuo 12 iki 48 val į šaldytuvą.

Įmaišą išsiimti 1 val prieš jį toliau naudojant iš šaldytuvo ir palikti pašilti.

Tešlai skirtus komponentus susidėti į kombaino indą ir minkyti tešlą. Pirma 5 min žemiausiu greičiu, vėliau 3 min aukštesniu. Aš minkiau 3 greičiu iš 10 esamų ;) Jei tešla bus minkoma rankomis, druską suberti į  minkymo pabaigą. Man tešla gavos ganėtinai skystoka. Net nustebau, kad tokia bandelių tešla. Bet laikiaus savo tradicijos ir miltų nedadėjau. Galbūt kitą kartą pilčiau tik vietoj 260g kokius 250g ar 255g vandens. Taiva, dabar belieka tešlą uždengti ir palikti 1 val šiltai kad pakiltų.

Pakilusią tešlą išsiversti ant miltuoto stalo ir per kelis kartus iš visų pusių patęsiant perlankstyti ir susipjaustyti/pasidalinti į 11 vienodų dalių. Dalis susiformuoti į rutuliukus ir palikti uždengus 20 min "pailsėti". Kiekvieną rutuliuką iškočioti į ovalą (tai padaryti labai lengva, tereikia tik kočėlu į vieną pusę perbraukti ;) ir susukti va taip va:

Dėti ant miltuoto rankšluosčio ir palikti visus vėl 1 val pakilti šiltai. Aš po 30 min bandeles apverčiau. 

Orkaitę laiku įsikaitinti iki 230°. Aš kaitinau su kepimo akmeniu, jei jo nėra tada kaitinkite su skarda. Prieš pašaunant bandeles, reiktų jas įpjauti ir į orkaitės apačią pastatyti indą su verdančiu vandeniu. Bandeles perdėti ant karšto ar akmens ar kepimo skardos ir kepti. Man užteko 15 min. Žiūrėkite tiesiog kaip atrodo jos ♥ Skanaus! 

**********************

Šaltinis: čia 

16 komentarų:

  1. Kaip aš mėgstu kepinius su saulėgrąžom.. Atrodo labai bet simpatiškos bandelės. Su kuo valgei?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O valgėm kas su kuo mėgsta... su pelėsiniu sūriu, kumpeliu ar tiesiog philadelphia sūriu ant kurio aš uogienės dar užsidedu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. uoj kaip fain!!
    bet aguonele kokia grazuoleeee,super,tos duobytes tavo taj isvis...
    neismoktu tu sirdeliu piest niekaip :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš vis nesiryžtu kepiniams su įmaišu, man per sudėtinga atrodo :) Bet kaip matau teks, nes tokių receptų pas Tave tik daugėja :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ilona aš jau tau atrašiau kitur ♥

    Fausta kaip sykis šiandien apie tave pagalvojau. Atostogavai? O su įmaišu kepti pradėjau, nes man nesijaučia taip mielės antrą dieną kepiniuos ir šiaip jie taip kepti man daaaaaug skaniau :) Na čia matonai toks laikotarpis kepimo užėjęs :DD
    P.S. prašau į mane kreptis tu mažąja raide!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai buvau išėjusi atostogų iš virtuvės, bet dabar vėl po truputį grįžta noras gamint ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mane ir paskutiniu metu vidury savaitės mažai virtuvė domina... greičiau tas pavasaris ateitų :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Susiruošiau šitas bandeles kept ir nebežinau kiek čia man sausų mielių dėt įmaišui? Vos vos ant šaukštelio galo?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na tikiuos tikrai nepavelavau, bet del taves nufotkinau kiek imciau as ;) ir siaip nemania jog jos tokios lengvos :o

    http://ib1.keep4u.ru/b/2011/03/12/27/277d37dac970827c03d0e2d8d6f09f5e.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu tu malačius, ačiū labai :* Kaip tik planavau šiandien vakare įmaišą pasiruošt. Kokios mandros svarstyklės pas tave :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Šias svarstykles būtent tokiems kepiniams ir įsigijau ;)
    Žinai šiandien ryte pagalvojau jog reikia imti pusę pakelio sausų mielių. Įmaišui kiek nuimti iš tos pusės o likusias į pagrindinę tešlą suberti ;) tikiuos pavyks ir patiks tau!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aš manau,kad panašiai apie pusę pakelio ir sunaudojau. Su tešla teko šiek tiek pavargti, nes lipo labai, bet buvo verta, nes gavosi labai skanios !AČIŪ tau už receptą ir patarimus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ir visai nebaisus tas įmaišas :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nu Fausta smagu kad gavos. Žinai su įmaišu tikrai nėra vargo, man patinka vien tai kad išvis visam kepiny mažai mielių dedas ir jokio jų pašalinio skonio nesijaučia.
    Bet....dažnai būna kad tešla yra tada lipni. Nieko tokio. Paminkius tiesiog leisti jai kilti reikia. Dėl ko aš jau rašau kad tešlą tąsau jos kildinimo procese. Būtent tada ji įgauna formą,tampa tvirtesnė ir nereikia jokių pašalinių miltų.tuo pačiu visi susidarę dujų "burbuliukai" kepinį padaro korėtu :) Kad labiau įsivaizduoti tą tąsymą, prašau pažiūrėti čia :) čia tik rodoma kaip daroma apvali duona, bet principas tas visur taikomas.

    http://www.hefe-und-mehr.de/en/2011/03/wie-ich-ovale-brote-forme/

    ar video ;) http://vimeo.com/9044106

    AtsakytiPanaikinti
  15. puikios bandeles, aciu! ir pasigamint nesunku :) tik turejau bedos su kepimo laiku.. orkaite mano tikrai gera, kaitri, nera problemu. laikiausi visu nurodymu - taciau po 15 minuciu kepimo bandeles net nebuvo panasios i iskepusias.. po pusvalandzio jau traukiau lauk, nes bijojau, kad pavirs i dziuvesi - ir tai buvo tik vos vos paskrudusios (nieko net panasaus i pacios galutini rezultata nuotraukoje).. vidus iskepes, taciau pluta gan kietoka, tokia padziuvus isejo. idomu, kame beda?..

    tiesa, dar norejau paklausti, kai kepat duonas, naudojat orkaites funkcija "virsus-apacia"? as kazkaip is ipratimo jungiu ventiliatoriu, tai gal cia visa problema ir slypi?.. jau ne pirma karta gaunu dziuvesi vietoj duoneles, dabar tik sove i galva, kad gal funkcija ne ta renkuosi..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprasau, jog tik dabar atrasau. Labai dziaugiuos, jog patiko bandeles. Nors ir is kelinto karto, bet visi bandymai tik i gera! As kepiau kelis kartus sias bandeles, tai vandens tikrai reikia nepagaileti. Kuo "palaidesne" tesla, tuo bandeles puresnes gaunas.

      O dabar prie orkaites. Zinokit, duonos ir bandeliu kepimui netinka ventiliatorius. Pluta greitai apsitraukia ir toliau neleidzia bandelems ar duonelei kilti. Geriausia isijungti tik virsu ir apacia, o apacioje padeti tokia sena bleka ir kartu kaitinti kaip ir orkaite. Kai pasaunat bandeles ar duona (taip ne visai apacioje o laipteliu auksciau), ipilkit i skardele verdancio vandens puodeli ir tuoj pat uzdarykit duris. Po 10 min praverkit pusei minutes duris ir toliau kepkit. Kepiniai turetu padekoti uz tai ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails