2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Sokoladiniai laiveliai

arba viena didele tarta :) taip originaliame recepte nurodyta, laivelius sugalvojau as pasidaryti, nes formeles tik gulejo ir dulkejo ... veliau kiek gailejaus nes per daug idaro buvo jiems , kadangi laiveliu formos ne aukstos yra ... teko sokolada pilti i mazus indelius ir veliau sauksteliu megautis! na bet kur sokoladas yra, tai nesvarbu kokioj formoj :) O pastumejo mane siam kepiniui velgi 52 skaniosios savaites su savo "Sokoladine savaite" ! taigi didelei tartos formai ( 28-30cm) reikia:

teslai:

90 g minksto sviesto

1 kiausinio & 2 kiausiniu tryniu

75 g cukraus pudros

ziupsnelio druskos

225 g miltu

sokoladiniam idarui:

250 g megiamo sokolado ( as emiau pieniska nugos sokolada, orig. recepte sokoladas su metomis dejos)

200 g grietineles

100 ml pieno

1 kiausinio

Sviesta issukti saukstu su cukraus pudra & druska. Tada imusti kiausinius bei trynius, suberti miltus ir uzminkyti tesla. Ji bus labai lipni, tad reikia deti porai val i saldytuva ivyniojus i maistine plevele. Isemus is saldytuvo, isvolioti plonai tarp maistines pleveles pasidejus. Tartos forma pariebaliuoti ir iskloti tesla. Ant teslos deti kepimo popieriaus ir suberti kokiu nors pupu ar zirneliu ( aklas kepimas vyks!). Pasauti i ikaitinta 150° orkaite 25-30 min.

Isimti is orkaites , jos temperatura pasukti iki 180°. Dabar darytis idara. Piena su grietinele uzsivirinti ir nuemus nuo ugnies sudeti sokolada & istirpinti vis maisant. Kiausinu pasiplakti ir plakant toliau imaisyti i sokoladine mase. Nuo teslos nuimti visus zirnius su kepimo popieriumi ir supilti sokoladine mase ;) Orkaite isjungti ir i ja deti tarte forma maziausiai 30 min, arba geriau kad joje ji atvestu galutinai. Viskas , belieka pasipuosti ir skanauti. Skanaus!

P.S. as dariau is puses normos ir man gavos 9 laiveliai bei dvi 13cm tarte formeles sokoladinio idaro. Mase man nelabai tvirta buvo, bet laiveliuos ejo normaliai valgyti, kadangi pjaustyti nereikia. As nezinau kodel taip buvo, bet speju kad per daug skystu produktu numatavau :) pati tesla labai patiko!

Saltinis : zurnalas "Lust auf Genuss" Nr.13.2008

10 komentarų:

  1. Labai skaniai atrodo. laiveliai - puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu :* is tokios krapstukes (kaip tu Neringa :) tai isgirsti jau tikras komplimentas!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na ir grožis !
    Aguonėle, paskutiniu metu man Tavo nuotraukos viena už kitą gražesnės :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele, as irgi prisidedu prie pagyru Tavo nuotraukoms ;)

    Aguonele, ar isivaziduoji save be blogo? :D Pameni sakei, kam jo tau reikia.... 8)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu kazkaip keistai su tuo blog'u :DD kai pagavo ikvepimas, tai tik kartais apleidzia... bet va jau mb irgi padeda, ar tai apsvietimu ar dar nuotrauka padaro :) arba paskaito man parasytus komentarus ir pasako kad didziuojas! nu smagu, kad savo hobi atradau ir nereikia pasislepus fotkinti maisto ... ♥

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuotraukos tikrai skanios! Taip ir ima atrodyti, kad kvapą per monitorių jaučiu. Kaip norisi :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš irgi, aš irgi su didžiausiom pagyrom ir nuostabom dėl šitokio neapsakomo nuotraukų grožio atkeliauju! :)) Fantastka, aguonėle, labai labai gražu :) Ir smagu kaip skaityti, kad net SB į šitą visą reikalą sugebėjai įtraukti :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu Asta :) o su man samgu, kad mb padeda. vadinas dar idomus ir ruoim vienas kitam :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails