2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Apelsinine uogiene

Ko gero visiems liks po svenciu mandarinu ar apelsinu. Kartais jie nesivalgo ( va kaip mums ;) galvoju kad i kelione neimti, sunaudosiu kitaip.), tad gera proga yra pasidaryti uogiene. Prie blynu ar  ant silto prancutisko kroisono idealus derinys ♥ As emiau tuos apelsinus, kurie buvo namie, t.y. ~ 1kg. Jiems reikia gerai astriu peiliu nupjaustyti zieve, kad baltos dalies beveik nebesimatytu. Tada apelsinams isimti filiukes ir likusias skuras gerai isspausti: 

Man gavos ~530 g jau "islukstentu & isspaustu" apelsinu. Juos uzberiau 350 g uogieniu cukraus (1:1 kur yra tas; jei norit tirstesnes tada jo pilti galima daugiau bet ji taps ir daug saldesne!), sudejau vienos vanilines lazdeles isgremzta vidu bei pacia lazdele, ipyliau 3 a.s. citrinos sulciu, ismaisiau ir padejau saldytuvan per nakti. 

Kita ryta isemiau vaniline lazdele ir visa turini sublenderiavau. Uzdejau virti, nuo uzvirimo ~10 min viriau vis maisant ir nugraibant putas. Paciam gale ipyliau slakeli aplesininio likerio, pakaitinau dar pora min ir supilsciau i sterilizuotus stiklainiukus. Atvesinti apvertus ir voilà!

************************
Jau musu dovanos supakuotos :)
Geru svenciu laukimo, dosnaus Kaledu senelio, skanaus maisto, linksmu nauju linkiu blogo skaitytojams ir iki 2011 metu ! Mes ryt isvykstam Lietuvelen ♥

13 komentarų:

  1. Mano pats mėgstamiausias apelsinų džemas.. dar kai būna su žievelių šiek tiek.. skanumas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matai kaip :) as iki siol dar nebuvau nei valgius nei ragavus apelsinines uogienes ar dzemo... pasiskaitinejus visur supratau, kad ir su zievele taupiai reikia elgtis, nes gali buti kartu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ooooo kaip norėčiau tokios. Be žievelių. Nes šiaip apelsinų džemą dievinu, bet dažniausiai būna su žievelėmis viduje.

    P.S. to filiukės - tai čia vidinė skūrelė ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Filiukes tai is kiekvienos skilteles ispjauta tiktai vidus, be tu skurelliu ;) Lengviausia yra nusilupti apelsina, imti ji i ranka ir astriu peiliu skiltele po skilteles ispjaustyti, vidines skureles paliekant prie "apelsino ". Uztrunka ilgokai, daug issimeta, bet verta. tikiuos aiskiau, paziurek nuotraukoj, ten matos kaip tos filiukes jau atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau toks džemas yra nuostabi dovana artimiesiems Kalėdų proga :) Gražių ir Tau, Aguonėle, švenčių, lik ir 2011 tokia kūrybinga, tolau stebink mus įdomiais receptais ir skaniomis nuotraukomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu Kotryna uz puikius palinkejimus :* As pasistengsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ar galima palikti skilteles,neblenderiuoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinoma, kad galima. Man nepatinka uogienės, kuriose jaučias gabaliukai, dėlto viską blenderiuoju ;)

      Panaikinti
  8. Koks kiekis uogienės gaunasi iš 1 kg apelsinu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nepamenu gerai, bet man rodos 4 tokie mažesni stiklainiukai.

      Panaikinti
  9. Sveika,
    o jei negraibant putų? Ką jos duoda ir kodėl jas reik nuimti? Koks blogumas iš jų kitaip tariant?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As nugraibau putas, nes noriu skaidrios uogienes. Kiek zinau, taip prailginamas "galiojimas".

      Panaikinti
    2. Ačiū! Šįkart tingėjau graibyt, tai ir valgysim greičiau, nes skonis geras vistiek :D

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails