Ko gero visiems liks po svenciu mandarinu ar apelsinu. Kartais jie nesivalgo ( va kaip mums ;) galvoju kad i kelione neimti, sunaudosiu kitaip.), tad gera proga yra pasidaryti uogiene. Prie blynu ar ant silto prancutisko kroisono idealus derinys ♥ As emiau tuos apelsinus, kurie buvo namie, t.y. ~ 1kg. Jiems reikia gerai astriu peiliu nupjaustyti zieve, kad baltos dalies beveik nebesimatytu. Tada apelsinams isimti filiukes ir likusias skuras gerai isspausti:
Man gavos ~530 g jau "islukstentu & isspaustu" apelsinu. Juos uzberiau 350 g uogieniu cukraus (1:1 kur yra tas; jei norit tirstesnes tada jo pilti galima daugiau bet ji taps ir daug saldesne!), sudejau vienos vanilines lazdeles isgremzta vidu bei pacia lazdele, ipyliau 3 a.s. citrinos sulciu, ismaisiau ir padejau saldytuvan per nakti.
Kita ryta isemiau vaniline lazdele ir visa turini sublenderiavau. Uzdejau virti, nuo uzvirimo ~10 min viriau vis maisant ir nugraibant putas. Paciam gale ipyliau slakeli aplesininio likerio, pakaitinau dar pora min ir supilsciau i sterilizuotus stiklainiukus. Atvesinti apvertus ir voilà!
Mano pats mėgstamiausias apelsinų džemas.. dar kai būna su žievelių šiek tiek.. skanumas :)
AtsakytiPanaikintiMatai kaip :) as iki siol dar nebuvau nei valgius nei ragavus apelsinines uogienes ar dzemo... pasiskaitinejus visur supratau, kad ir su zievele taupiai reikia elgtis, nes gali buti kartu...
AtsakytiPanaikintiOoooo kaip norėčiau tokios. Be žievelių. Nes šiaip apelsinų džemą dievinu, bet dažniausiai būna su žievelėmis viduje.
AtsakytiPanaikintiP.S. to filiukės - tai čia vidinė skūrelė ar kaip?
Filiukes tai is kiekvienos skilteles ispjauta tiktai vidus, be tu skurelliu ;) Lengviausia yra nusilupti apelsina, imti ji i ranka ir astriu peiliu skiltele po skilteles ispjaustyti, vidines skureles paliekant prie "apelsino ". Uztrunka ilgokai, daug issimeta, bet verta. tikiuos aiskiau, paziurek nuotraukoj, ten matos kaip tos filiukes jau atrodo.
AtsakytiPanaikintiManau toks džemas yra nuostabi dovana artimiesiems Kalėdų proga :) Gražių ir Tau, Aguonėle, švenčių, lik ir 2011 tokia kūrybinga, tolau stebink mus įdomiais receptais ir skaniomis nuotraukomis :)
AtsakytiPanaikintiAciu Kotryna uz puikius palinkejimus :* As pasistengsiu!
AtsakytiPanaikintiAr galima palikti skilteles,neblenderiuoti? :)
AtsakytiPanaikintiŽinoma, kad galima. Man nepatinka uogienės, kuriose jaučias gabaliukai, dėlto viską blenderiuoju ;)
PanaikintiKoks kiekis uogienės gaunasi iš 1 kg apelsinu?
AtsakytiPanaikintiNepamenu gerai, bet man rodos 4 tokie mažesni stiklainiukai.
PanaikintiSveika,
AtsakytiPanaikintio jei negraibant putų? Ką jos duoda ir kodėl jas reik nuimti? Koks blogumas iš jų kitaip tariant?
As nugraibau putas, nes noriu skaidrios uogienes. Kiek zinau, taip prailginamas "galiojimas".
PanaikintiAčiū! Šįkart tingėjau graibyt, tai ir valgysim greičiau, nes skonis geras vistiek :D
PanaikintiThis paragraph gives clear idea for the new viewers of blogging,Thanks you 무료야설 .
AtsakytiPanaikintiReally This goes far beyond the commenting! It wrote his thoughts while reading the article amazingly 타이마사지 :)
AtsakytiPanaikintiFrom some point on, I am preparing to build my site while browsing various sites. It is now somewhat completed. If you are interested, please come to play with 바카라사이트!!
AtsakytiPanaikinti