2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Migdolinis pyragas ( biskvitinis)

Atsinesu biskvitini migdolini pyraga, kvepianti amaretu :) Is tikruju maniau bus neskanus, nes pjaunant man jis toks guminis pasirode... bet klydau! Prie kavos puodelio su drauge suvalgem labai skaniai, likeris vos vos jautes ir pats pyragas yra purus bei lengvas. Aisku ne visa vienu kartu sudorojom :)) Taigi 14 cm kepimo formai reikia:

50 g maltu migdolu 

2 kiausiniu ( atskirtu)

50 g cukraus

1 pak. vanilinio cukraus ( pas mane buvo su tikra vanile, delto matos tamsios kruopeles iskepusiame )

25 g miltu

1/2 a.s. kepimo milteliu

1/2 a.s. citrinos zieveles

20 ml amaretto likerio ( cierkute :)

Aptepimui: 50 g cukraus pudros

                     1 v.s. amaretto likerio

                     1 v.s. citrinos sulciu

                     10 g maltu migdolu

Kiausinio baltymus issiplakti iki standumo. 

Trynius issiplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus, maltus migdolus, vanilini cukru & kepimo miltelius ir paplakti iki vientisa mase susidarys. Ji bus ganetinai kieta. Dabar belieka atsargiai imaisyti baltymus. 

Kepimo forma iskloti kepimo popieriumi, sieneles istepti sviestu ir sukresti tesla. Pasauti i ikaitinta 180° orkaite 30-35 min. Dar silta aplaistyti amarettu ir leisti atvesti. 

Atvesusi aptepti gauta cukraus pudros& likerio& citrinos sulciu mase, uzbarstyti migdolais ir skanauti ;)

Saltinis : cia

2 komentarai:

  1. o miltu tikrai 25g reikia??aptepimas, itariu laabai skanus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, tikrai tiek tereikia ;) toks biskvitinis lengvas pyragiukas, taip dera tie ingridientai tarpusavy.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails