2012 m. spalio 23 d., antradienis

Varškės tortukas su plikytais sausainėliais


Jau jis seniai suvalgytas. Jau ir receptas fb seniai prižadėtas paviešinti. Kaimynai, kuriems teko proga jo ragauti, iki šiol aikčioja koks skanus buvo. Kai aš jiems bandžiau paaiškinti, jog man kažko trūko, tai sako kitą kartą nešk visą mums :)) Žodžiu, dariau jį dailiai improvizuodama. Internetas pilnas receptų, įvairiausių. Bet mano šaldytuve tai vieno ar kito produkto negalima rasti buvo. Sukaus iš padėties ir gavau ganėtinai neblogą tortuką.. 
Plikytus sausainėlius kepiau pagal virtuvės meistrų receptą. Bet jie man nepatiko. Sausoki gavos. Tad kitą kartą būtinai kepčiau tik pagal savo seniau įkeltą receptą ;) Taip pat nežaidžiau su jokiais švirkštais o tešlą ant kepimo popieriaus dėjau dviejų arbatinių šaukštelių pagalba. Gavos puikiai! Beliko iškepti ir ataušinti.


Taigi, 20 cm tortinei formai ėmiau:

22 plikytus sausainėlius, kuriuos įpjoviau per šoną ir po pusę šaukštelio virto kondensuoto pieno prikimšau
250 g kreminės varškės
~200 g grietinėlės
5 želatinos lapelius ( 10 g birios)
5 v.š. cukraus pudros
šiek tiek citrinos rūgšties 

Želatiną išbrinkinti.
Grietinėlę išsiplakti iki standumo. Varškę išsukti su citrinos rūgštimi bei cukraus pudra ( dėti jos iš tikrųjų pagal mėgiamą saldumą) ir sujungti su ištirpdinta želatina. Sujungti su grietinėlės mase.
Įdarytais sausainėliais iškloti tortinės formos dugną. Dėti varškės masę, ant jos vėl sausainėlius ir likusią varškės masę. Statyti šaldytuvan.

Kakavinis glaistas šio torto man paliko nerealų įspūdį, dėlto dariau ir šiam jį. Tiko taip pat labai labai gerai. Tik aš dariau iš pusės kiekio ir želatinos šiek tiek padauginau, kad tvirtas būtų! Viskas. Skanaus!

26 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo :) Ir darbo neatrodo kad daug būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent, darbo tai vienas juokas ;) Aš kol mb į garažą suvaikščiojo, jį ir sumeistravojau :)

      Panaikinti
  2. Ach... Och... O savaitgali dar taaaip toli :( Nežinau ar beištversiu, turbūt imsiu ir kokią naktį pagaminsiu! :p

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :)) tada ryte jau galėsi prie rytinės kavos ir "kapoti" :))

      Panaikinti
  3. Atrodo labai viliojančiai. Nuotraukos tiesiog nuostabios! Būtinai reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabu...visada...iš Tavęs tik mokykis ir mokykis. Aš vakar šiaip ne taip pyragą sukurpiau, paprastuką tokį ir tai jaučiausi kaip didvyrė:))Bet aš tikiuosi išaugti kada nors bent iki Tavosios duonos...apie tortukus dar nesvajoju. Mano sekretorė šiandien komplimentą pasakė: - Odeta, aš jus išsivaizduoju kepančią kepsnius, marinuojant, net minkant tešlą, bet, pyragėlius, atleiskite, bet mano fantazija tiek neišneša:))))( mūsų kompanijoje ji dirba daugiau kaip 5 metai)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau kad tik nebūtų ko iš manęs mokytis :) nejuokink! Ką moku, tai tik duoną kepti o šiaip puolu į paniką, kai žinau kad svečiai ateina nes nemoku nieko :(
      Tortukai tai man tik tokie ala naminiai išeina, be jokių puošybų ir t.t. Ir žinai, gerai kad aš tokios sekretorės neturiu :P (pati savo vyrui tik sekretorė, tai šefas mažai ką prieštarauti gauti jei bado dietų nenori laikyti :DD vat kaip. Šefui daugiau sekrretorė reikalinga, nei atvirkščiai :))

      Panaikinti
  5. Šokoladas iš ties šauniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ohhh my teko tokį gėrį valgyt, be galo noriu ir naminio! Tik kaip viską suspėti??

    AtsakytiPanaikinti
  7. čia vadinasi nužudyk mane iš lėto... tai kaip man dabar dirbt tokių grožių prisižiūrėjus? aa? ir dar kažkas sako, kad tortų kept nemoka:D

    AtsakytiPanaikinti
  8. aš tai labai pavydžiu Aguonėlės vyrui. naminė duona, visokie mėsos reikalai, bandelės ir tortai. toks TIKRAS maistas. patinka, patinka!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra ko pavydėti, nes nuo tokio maitinimosi labai išrankus tampi! Nesvarbu kur valgai (pas draugus ar restorane), jau ieškai prie kabinėtis arba tiesiog palieki lėkštėje gulėti :o Pliusas tik tame, kad mūsų valgiaraštis įvairus, neperkrautas grietinių, riebaus maisto bei šviežiai ruošiamas. Kcal taip pat nebijom!
      Insolente ačiū Tau už tokį įvertinimą :* Čia skaniausias komplimentas!

      Panaikinti
  9. o kas per kremine varske? Kokia ja naudojat???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia Vokietijoj visa varškė tik kreminė. Dėlto nežinau tikrai kokia yra Lt. Bet Jūs galite pati pasidaryti kreminę: tereikia užšaldyti kefyrą ir šį vėliau atleisti merliukėj. gausis puiki kreminė varškė :)

      Panaikinti
  10. O gal galima RuDuDu panaudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad galite. As nezinau kokia jo konsistencija, bet kiek visur skaitau tai ji naudoja vietoj virto.

      Panaikinti
  11. O galima ricota gal panaudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man ricota nepatinka, delto nieko negaliu patarti.

      Panaikinti
  12. O torta galima is vakaro daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Galima gal paprasta varske per sieteli pertrinti? O grietinele kokio riebumo naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas galima, grietinėlės riebumas irgi neturi įtakos.

      Panaikinti
  14. Skaniausiai atrodantis mano paskutiniu metu matytas tortas. Dievinu plikytą tešlą ir varškę. Įtraukiu į būsimų kepinių sąrašą, kai tik proga pasitaikys.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Super tortukas,lengvai padaromas ir laaabai skanus! Aciu uz receptuka!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails