Plikytus sausainėlius kepiau pagal virtuvės meistrų receptą. Bet jie man nepatiko. Sausoki gavos. Tad kitą kartą būtinai kepčiau tik pagal savo seniau įkeltą receptą ;) Taip pat nežaidžiau su jokiais švirkštais o tešlą ant kepimo popieriaus dėjau dviejų arbatinių šaukštelių pagalba. Gavos puikiai! Beliko iškepti ir ataušinti.
Taigi, 20 cm tortinei formai ėmiau:
22 plikytus sausainėlius, kuriuos įpjoviau per šoną ir po pusę šaukštelio virto kondensuoto pieno prikimšau
250 g kreminės varškės
~200 g grietinėlės
5 želatinos lapelius ( 10 g birios)
5 v.š. cukraus pudros
šiek tiek citrinos rūgšties
Želatiną išbrinkinti.
Grietinėlę išsiplakti iki standumo. Varškę išsukti su citrinos rūgštimi bei cukraus pudra ( dėti jos iš tikrųjų pagal mėgiamą saldumą) ir sujungti su ištirpdinta želatina. Sujungti su grietinėlės mase.
Įdarytais sausainėliais iškloti tortinės formos dugną. Dėti varškės masę, ant jos vėl sausainėlius ir likusią varškės masę. Statyti šaldytuvan.
Kakavinis glaistas šio torto man paliko nerealų įspūdį, dėlto dariau ir šiam jį. Tiko taip pat labai labai gerai. Tik aš dariau iš pusės kiekio ir želatinos šiek tiek padauginau, kad tvirtas būtų! Viskas. Skanaus!
Labai skaniai atrodo :) Ir darbo neatrodo kad daug būtų :)
AtsakytiPanaikintiBūtent, darbo tai vienas juokas ;) Aš kol mb į garažą suvaikščiojo, jį ir sumeistravojau :)
PanaikintiAch... Och... O savaitgali dar taaaip toli :( Nežinau ar beištversiu, turbūt imsiu ir kokią naktį pagaminsiu! :p
AtsakytiPanaikinti:)) tada ryte jau galėsi prie rytinės kavos ir "kapoti" :))
PanaikintiAtrodo labai viliojančiai. Nuotraukos tiesiog nuostabios! Būtinai reikės išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :* Tikiuos jog patiks!
PanaikintiNuostabu...visada...iš Tavęs tik mokykis ir mokykis. Aš vakar šiaip ne taip pyragą sukurpiau, paprastuką tokį ir tai jaučiausi kaip didvyrė:))Bet aš tikiuosi išaugti kada nors bent iki Tavosios duonos...apie tortukus dar nesvajoju. Mano sekretorė šiandien komplimentą pasakė: - Odeta, aš jus išsivaizduoju kepančią kepsnius, marinuojant, net minkant tešlą, bet, pyragėlius, atleiskite, bet mano fantazija tiek neišneša:))))( mūsų kompanijoje ji dirba daugiau kaip 5 metai)
AtsakytiPanaikintiJau kad tik nebūtų ko iš manęs mokytis :) nejuokink! Ką moku, tai tik duoną kepti o šiaip puolu į paniką, kai žinau kad svečiai ateina nes nemoku nieko :(
PanaikintiTortukai tai man tik tokie ala naminiai išeina, be jokių puošybų ir t.t. Ir žinai, gerai kad aš tokios sekretorės neturiu :P (pati savo vyrui tik sekretorė, tai šefas mažai ką prieštarauti gauti jei bado dietų nenori laikyti :DD vat kaip. Šefui daugiau sekrretorė reikalinga, nei atvirkščiai :))
Šokoladas iš ties šauniai atrodo
AtsakytiPanaikintiOhhh my teko tokį gėrį valgyt, be galo noriu ir naminio! Tik kaip viską suspėti??
AtsakytiPanaikintičia vadinasi nužudyk mane iš lėto... tai kaip man dabar dirbt tokių grožių prisižiūrėjus? aa? ir dar kažkas sako, kad tortų kept nemoka:D
AtsakytiPanaikintiaš tai labai pavydžiu Aguonėlės vyrui. naminė duona, visokie mėsos reikalai, bandelės ir tortai. toks TIKRAS maistas. patinka, patinka!
AtsakytiPanaikintiNėra ko pavydėti, nes nuo tokio maitinimosi labai išrankus tampi! Nesvarbu kur valgai (pas draugus ar restorane), jau ieškai prie kabinėtis arba tiesiog palieki lėkštėje gulėti :o Pliusas tik tame, kad mūsų valgiaraštis įvairus, neperkrautas grietinių, riebaus maisto bei šviežiai ruošiamas. Kcal taip pat nebijom!
PanaikintiInsolente ačiū Tau už tokį įvertinimą :* Čia skaniausias komplimentas!
o kas per kremine varske? Kokia ja naudojat???
AtsakytiPanaikintiČia Vokietijoj visa varškė tik kreminė. Dėlto nežinau tikrai kokia yra Lt. Bet Jūs galite pati pasidaryti kreminę: tereikia užšaldyti kefyrą ir šį vėliau atleisti merliukėj. gausis puiki kreminė varškė :)
PanaikintiO gal galima RuDuDu panaudoti? :)
AtsakytiPanaikintiManau, kad galite. As nezinau kokia jo konsistencija, bet kiek visur skaitau tai ji naudoja vietoj virto.
PanaikintiO galima ricota gal panaudoti?
AtsakytiPanaikintiMan ricota nepatinka, delto nieko negaliu patarti.
PanaikintiO torta galima is vakaro daryti?
AtsakytiPanaikintiZinoma.
PanaikintiGalima gal paprasta varske per sieteli pertrinti? O grietinele kokio riebumo naudoti?
AtsakytiPanaikintiViskas galima, grietinėlės riebumas irgi neturi įtakos.
PanaikintiSkaniausiai atrodantis mano paskutiniu metu matytas tortas. Dievinu plikytą tešlą ir varškę. Įtraukiu į būsimų kepinių sąrašą, kai tik proga pasitaikys.
AtsakytiPanaikintiSuper tortukas,lengvai padaromas ir laaabai skanus! Aciu uz receptuka!
AtsakytiPanaikintiĮ sveikatą ;)
Panaikinti