Labai skanus pyragas, kuriam tikrai būtina karamelinė karunėlė, nes jis nėra pakankamai saldus. Bet man bedarant karamelinį padažą, jis nesigavo :( Visiškas fiasko. Kantrybės neturėjau laukti ir dar vieną daryti, tai pasifloros vaisių išgremžiau ir ant viršaus uždėjau. Tiko. O 24 cm formai išsikepti reikia (Aš kepiau tik 12 cm formelėj, tai mano ne toks aukštas gavos kaip org.recepte kaip pas Iloną) :
Pagrindui: 50 g sviesto
50 g maltų migdolo riešutų
50 g cukraus
100 g miltų
Varškės masei: 500 g varškės (mūsų tai kreminė varškė čia; lietuvišką reikėtų per sietelį pratrinti)
4 kiaušinių
20 g krakmolo
150 g kondensuoto pieno
pusės citrinos
1 pak. vanilinio cukraus
Iš pagrindui skirtų produktų pasidaryti tešlą. Ji bus smėlinės formos! Dėti į kepimo popieriumi išklotą formą, čiut paspausti paviršių ir pašauti į 180° orkaitę 15 min kepti. Padėti 15 min praaušti.
Kiaušinius gerai išplakti. Tada į juos sukrėsti likusius produktus, įspausti citriną ir vėl viską gerai išplakti. Gautą masę pilti ant pakepto pagrindo ir pašauti toliau į 180° orkaitę 10 min. Karšti prisukti iki 100° (nors org. rašo iki 140°) ir kepti toliau 30 min. Tada išjungti orkaitę, nuimti tortinės kraštus ir statyti atgal pyragą šiltai gerai valandai, šiek tiek palikus dureles pravėrus. Po valandos dar reikia pyragą kelias val laikyti šaldytuve ;) Patiekti geriausia su karameliniu padažu. Skanaus!
Šaltinis: čia
na nemazai kondensuoto pieno jis tikrai nesaldus ? man gaivus patinka, gal imetus pora razinu saldumo uztektu ?
AtsakytiPanaikintiO kur gavai 12cm formą??? Aš svajoju apie tokią miniatiūrinę, kad galėčiau daugiau tortų išmėginti :)
AtsakytiPanaikintiŽinok Ieva nesu aš pati didelė smaližė, bet pyragas be karamelinio sluoksnio nėra labai saldus. Bent mums ;) Skonis šiaip tikrai geras.
AtsakytiPanaikintiIndre: o tokių formų dydžių pas mus galima visur rasti. LT deficitas? Nebandei ieškoti Arevitoj ar kaip ji ten vadinas Kaune?
Vieną buvau mačius Maxėj - Oetker firmos, virš 50Lt man atrodo... Tai kažkaip nekyla ranka tokių pinigų už formą mokėti. O Arevita 16cm tik turi mažiausią - dar truputį per didelė 2 asmenims :>
AtsakytiPanaikintiSkanu... Galima i svecius?:)
AtsakytiPanaikintiIndre: na pas mus jos tikrai pigesnes. Jei nori, galiu kada kai gryzinesiu parvezti ;) Bet tai bus jau tik kitais metais.
AtsakytiPanaikintiDiana: o jo jau seniai nera :(
Zinai, istryniau tavo emaila, gal gali atsiusti vel? :)
Indre,sian parsitempiau apie 40 formeliu :D TP tartom,tartaletem, idomiausiu visokiu,dydziu irgi pasirinktinai...O pyragas dar siltas tavo?:) minkstas toks..
AtsakytiPanaikintiIlona: o tau gerai kad turi dideli garaza ir ten slepti nuo vyro viska gali :DD mane jau is namu isvarytu!
AtsakytiPanaikintiNea, mano pyragas jau gerai atveses ;) sakau, pas mus varske kitokios konsistencijos! Bet aciu tau dar kartelei, kad tokiais puikiais receptais dalinies ♥
Raimonda - taip ir tariamės ;) susiderinsim kuo čia atsilygint geriau :)
AtsakytiPanaikintiO kad Ilonai 40 formų telpa - pavydu :D mano chruščiovkėj mini virtuvėje be stalo nekažką paslėpsi :)
aguonele, kaip gerai atrodo, pasifloros kaip puosia pyraga, mmmm... noreciau!!!!! ♥
AtsakytiPanaikintiIndre: okidoki, tada aš parašysiu tau kai žinosiu ką daugiau ;)
AtsakytiPanaikintiP.S. aš tai džiaugiuos, kad namie dar taip vadinamą "uošvės kambariuką" turiu. Tai nors ten sutalpinu daug. Kitaip būtų irgi ragas :(
Neringa: aišku jei turėčiau tiek kantrybės kaip tu, tai vaisius būčiau darius su želatina...kaip sluoksnį...ah, bet idealaus varijanto lauksiu pas tave ;)
aguonele, tu sakai, kad neturi kantrybes, negeda?! :) Tokias duona,s pyragus, bandeles kepi ir neturi kantrybes? nu nu nu!
AtsakytiPanaikintiGaminciau, bet pas mus pasifloru galima tik su ziburiu rasti :(
palauksiu tavojo patobulinto varianto :)
Aaaa va cia ir yra skirtumas. As "grubiems/stambiems" kepiniams turiu kantrybes bet kas liecia tokius dalykus kaip puosyba,smulkus kepiniai tai nelabai...
AtsakytiPanaikintiO kaip ta karamelini padaza gamintis reiktu?
AtsakytiPanaikintiEsu seniai seniai darius stai toki, kuris kiek pamenu pavykes buvo:
AtsakytiPanaikinti100 g cukraus
30 ml vandens
80 ml grietineles kambario temp.
1 a.s. sviesto
Ant vidutines ugnies kaitinti iki virimo cukru su vandeniu. Kol sirupas neuzvire, galima pamaisyti, kol cukrus visiskai istirps. Kai uzvirs, maisyti negalima, reikia tada tik dregnu sepeteliu drekinti indo sieneles, kad verdant sirupui nesusidaryti cukraus kristalai. Leisti sirupui virti ~10 min, kol taps karamelines spalvos. Tada nukelti nuo ugnies ir maisant sluotele letai supilti grietinele ir sviesta. Ismaisyti ir atausinti ;)
Ogo,kaip sakant juvelyro darbas,nu reiks pameginti,turetu buti skaniau,nei pirktine karamele,aisku jei nepritrauks prie puodo :D O ant torto pilt tiesiai tada,ar prausint reikia,nesustingsta greitai?
AtsakytiPanaikintiKiek pamenu si skystesne yra, tai drasiai praausink.
AtsakytiPanaikintiSekmes, man su tom karamelem tai vienas vargas! nu nebent jei kas kantrybes paskolintu... :D
Nu va,prisiduodu su atsiliepimu..pyragas skanus,bet karamele nesigavo,niekaip ji man nerudavo iki karameles spalvos,ir skysta gavosi...geriau pirktine,maziau darbo :) Pyragas siek tiek saldokas man,gal dar kada ir pakartosiu,bet kol kas apsisaldinau,nesinori :)
AtsakytiPanaikintiSakau, karamelė labai užsispyrus yra. Man irgi dar iki idealios tai tolimas kelias yra... Tau tortas per saldus buvo? kaip keista :) Man jame saldumo trūko !
AtsakytiPanaikintiTaip,saldokas.Gal ta karamele uzpilta ant virsaus isigere i visa torta ir susaldino labai.Siaip ir citrinos skonis man varskeje nelabai patinka.Nera kad butu neskanu,skanu,bet neantiek,kad noreciau daznai keptis :)
AtsakytiPanaikintiNu tai tikrai karamelė čia pasaldino tau viską :)
AtsakytiPanaikintiMan jis irgi nėra tas sūrpyragių sūrpyragis, tikrai yra skanesnių. Va bandau iš draugės receptą išsikaulinti, va ten tai pyragas ♥
O tai kaulink greiciau,ir as noriu :D nedraugiska drauge,pasidalint nenori? :D
AtsakytiPanaikintiJau gavau, dabar mąstau tik kada jį kepsiu. Galbūt naujiems :)
AtsakytiPanaikintiLiuks,lauksiu pasirodant :) Sekmes!
AtsakytiPanaikintiNa ar kepei naujiems? As naujiems kepiau varskini torta pagal Sonatina,visai neblogas,cia gali paziureti manaji: http://bookmarkscollection.blogspot.com/2012/01/happy-new-year.html
AtsakytiPanaikintiO cia receptas: http://www.sonatinos-receptai.lt/2011/07/kakavinis-varskes-pyragas-su-uogomis.html
Oi, skaniai kaip atrodo taviškis!
AtsakytiPanaikintiO aš žinok dar nekepiau, nes naujiems greitai mascarponės tortuką sumeistravojau :) dažniausiai taip ir nutinka...nori viena kepti o gaunas visai kita :)
Nu skanus ir buvo :) Ypac,kai ilgiau pastovi.O su planais ir man nesigauna niekaip,suplanuoju viena,padarau kita,sis buvo visiskas ekspromtas :D Tai lauksiu toliau Tavojo varskinio ;)
AtsakytiPanaikinti