Nu tikrai, kitaip nepavadinsi. Kepiau riebų gabalą šoninės. Kai taip šalta, galima kartais ir tokį kepinį kepti. Daug nesusivalgo, bet ir šalta mėsytė su garstyčiomis liuks ;) Taigi, kas nebijote riebiau, kepkite!
Reikia 1 kg šoninės be kaulo nupjauti skūrą ir mėsytę įtrinti su 25 g druskos, 25 g cukraus, trinta skiltele česnako bei geru šaukštu pankolio sėklų. Palikti marinuotis iki paros šaltai. Susidariusį skystį nupilti, mėsytę šiek tiek nusausinti ir dėti į kepimo indą riebesne dalimi į viršų. Kepti 220° pirma 45 min, tada dar 45 min prisukus karštį iki 130°. Karts nuo karto galima apšlakstyti bekepant išsiskyrusiu skysčiu ;) Skanaus!
P.S. labai puikiai tiko dar prie šiltos burokėlių mišrainė ;)
Dabar dar kokios savo naminės duonikės padėk dar krienų ir rimčiau ką nors įpilk biškiuka ir aš jau einu bilieto į lėktuvą:DD
AtsakytiPanaikintiAtrodo kaip visada superiškai!
Gerai kad mano vyras nemato tokių vamzdelių .....
AtsakytiPanaikintiSrovele: duoną jau einu maišytu, krienų prašyčiau pačiai prigriebti, nes čia tokių skanių nerandu o stikliuką jau rasiu ko pripilti :) Kada adresą rašyti? :DD
AtsakytiPanaikintimmm. kaip skaniai atrodo!!!!! noriu!!!!!!
AtsakytiPanaikintiSrove, ar paimsi mane i kompanija?