2011 m. lapkričio 16 d., trečiadienis

Keptas šoninės gabalas


Nu tikrai, kitaip nepavadinsi. Kepiau riebų gabalą šoninės. Kai taip šalta, galima kartais ir tokį kepinį kepti. Daug nesusivalgo, bet ir šalta mėsytė su garstyčiomis liuks ;) Taigi, kas nebijote riebiau, kepkite! 

Reikia 1 kg šoninės be kaulo nupjauti skūrą ir mėsytę įtrinti su 25 g druskos, 25 g cukraus, trinta skiltele česnako bei geru šaukštu pankolio sėklų. Palikti marinuotis iki paros šaltai. Susidariusį skystį nupilti, mėsytę šiek tiek nusausinti ir dėti į kepimo indą riebesne dalimi į viršų. Kepti 220° pirma 45 min, tada dar 45 min prisukus karštį iki 130°. Karts nuo karto galima apšlakstyti bekepant išsiskyrusiu skysčiu ;) Skanaus! 
P.S. labai puikiai tiko dar prie šiltos burokėlių mišrainė ;) 

4 komentarai:

  1. Dabar dar kokios savo naminės duonikės padėk dar krienų ir rimčiau ką nors įpilk biškiuka ir aš jau einu bilieto į lėktuvą:DD
    Atrodo kaip visada superiškai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerai kad mano vyras nemato tokių vamzdelių .....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Srovele: duoną jau einu maišytu, krienų prašyčiau pačiai prigriebti, nes čia tokių skanių nerandu o stikliuką jau rasiu ko pripilti :) Kada adresą rašyti? :DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmm. kaip skaniai atrodo!!!!! noriu!!!!!!

    Srove, ar paimsi mane i kompanija?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails