Pagrindą dariau šiam pyragui kaip jau ir seniau kitiems kepiniams iš:
50 g parmezano sūrio
100 g šalto sviesto
1 kiaušinio
150 g miltų
1/2 a.š. druskos
Šiuos produktus greitai suminkyti į vienalytę masę ir padėti šaldytuvan porai val. Aš iš vakaro dariaus ;)
Įdarui: 4 didesnius svogūnus
1 pak. lengvai rūkytos šoninės (~ 200g)
2 kiaušinius
200 g grietinėlės
10 g krakmolo
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto iki skaidrumo.
Šoninės gabaliukus pakepinti be jokių riebaliukų iki norimo skrudimo laipsnio, sumaišyti su svogūnais ir leisti šiek tiek praaušti.
Kiaušinius susiplakti su grietinėle ir krakmolu. Šiek tiek paskaninti druska, pipirais bei kmynais.
Kepimo formelę ( 26-28cm skersmens) iškloti tešla. Ant jos paskleisti svogūnų mišinį:
Užpilti viską plakiniu ir pašauti į įkaitintą iki 190° orkaitę 20-30 min. Skanauti gerai ataušusį ;) Skanaus!
Uij kaip skaniai atrodo ir berods paprastai gaminasi! Bus rytdienos vakarienei :)
AtsakytiPanaikintiTikrai, vienas juokas ji issikepti, bet uz tai kaip skanu ji valgyti ♥ Darbe va prie arbatos puodelio o namie prie taures balto vyno ;)Sekmes isbandant!
AtsakytiPanaikintio jazau kaip grazu!!!! uhhh ka gi save i ta baisini sarasa :D
AtsakytiPanaikintiVa sitas jau irasytas i numatomu kepiniu sarasa :)
AtsakytiPanaikintiEina sau koks gardumynas!!! ir aš rašaus į eilę, nes atrodo tobulai :)) niaaam ..
AtsakytiPanaikintias jau tesla uzsimaisiau, laukiu kol atves ir kepsiu :) nu jau taiip skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiDabar lauksiu visu prisizadejusiu kepti atsiliepimu :DD
AtsakytiPanaikintiO jau kepantiems sekmes ir skanaus!!!
Aš niekonežadėjau, bet išsikepiau ;) Tobulas!! Skonis 10 balų! Ačiū ačiū ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiVau, aciu Tau uz atsiliepimus.Labai dziaugiuos kad patiko!!! ♥
AtsakytiPanaikintiMatai tiek uzsirase i eile, bet snipstas ir tu pazadu gavos :DD
Kepiau savaitgalį šį svogūnų pyragą. Skonis puikus, nuo stalo dingo labai greitai. Valgėme atšalusį. Dėkoju už receptą ir kepsiu dar ne kartą.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus, jau antrą kartą planuoju kept, įsimesiu į iškylą gamtoje. Aną kartą kai kepiau, klausiau draugų ką jie valgo, tai šaudė pro šalį kaip reikals :)
AtsakytiPanaikintiPagaliau ir aš išsikepiau, viskas puiku, tik man rieboka buvo. Tad antrąjį kartą dėjau 13% grietinėlę - buvo patsa tas. Ačiū už receptuką:)
AtsakytiPanaikintiJau anksčiau rašiau, kad kepiau šį pyragą, ir ne vieną kartą. Paskutinius du kartus susidūriau su problema dėl pado - šonai pyrago traškūs,sluoksniuojasi, super, o apačia - kaip peršlapęs tešlos gabalas. Gal galite patarti ką ne taip darau - pirmuosius kartus viskas buvo puiku ir paskutinius atrodo dariau taip, kaip visada ?
AtsakytiPanaikintinelabai kažkuo galiu padėti, nes tikrai nežinau. Galbūt išklojus tešla formelę, statyčiau šią šaldytuvan ir pašaldyčiau keik laiko...
Panaikintiar galima suri kitoki det, pvz paprasta olandiska ?
AtsakytiPanaikintiAs nedeciau jokio kito surio kaip tik kieta (dziuga, parmezana ir.t.t)
AtsakytiPanaikintiŠiandien išbandžiau,ačiū už puikų receptėlį,laaabai skanu.
AtsakytiPanaikintiTikiu, kad pyragas skanus. Tik... maniškio įdaras gavosi skystas ir prapjovus pyragą, ištekėjo laukan. Ne bėda - buvo skaniai suvalgytas su šaukštu. Tik štai į kelionę nepavyko įsidėt. Įdomu, ką galėjau ne taip padaryt - ir produktų dėjau tiksliai tiek, kiek parašyta, ir pjausčiau jau sušalusį....
AtsakytiPanaikintiOjei, dar man taip tikrai nėra nutikę. Aš netraukiu lauk, jei matau kad įdaras dar banguoja. Jūs tikra, kad nepamiršote kiaušinių ar krakmolo? Šiaip gi šie du komponentai suriša viską.
Panaikinti