2011 m. lapkritis 2 d., trečiadienis

Svogūnų pyragas / tarte

Pagrindą dariau šiam pyragui kaip jau ir seniau kitiems kepiniams iš:

50 g parmezano sūrio
100 g šalto sviesto
1 kiaušinio
150 g miltų
1/2 a.š. druskos

Šiuos produktus greitai suminkyti į vienalytę masę ir padėti šaldytuvan porai val. Aš iš vakaro dariaus ;)

Įdarui: 4 didesnius svogūnus
          1 pak. lengvai rūkytos šoninės (~ 200g)
          2 kiaušinius
          200 g grietinėlės
          10 g krakmolo
Svogūnus susmulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto iki skaidrumo. 
Šoninės gabaliukus pakepinti be jokių riebaliukų iki norimo skrudimo laipsnio, sumaišyti su svogūnais ir leisti šiek tiek praaušti. 
Kiaušinius susiplakti su grietinėle ir krakmolu. Šiek tiek paskaninti druska, pipirais bei kmynais.
Kepimo formelę ( 26-28cm skersmens) iškloti tešla. Ant jos paskleisti svogūnų mišinį:
Užpilti viską plakiniu ir pašauti į įkaitintą iki 190° orkaitę 20-30 min. Skanauti gerai ataušusį ;) Skanaus!

14 komentarų:

  1. Uij kaip skaniai atrodo ir berods paprastai gaminasi! Bus rytdienos vakarienei :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, vienas juokas ji issikepti, bet uz tai kaip skanu ji valgyti ♥ Darbe va prie arbatos puodelio o namie prie taures balto vyno ;)Sekmes isbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  3. o jazau kaip grazu!!!! uhhh ka gi save i ta baisini sarasa :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va sitas jau irasytas i numatomu kepiniu sarasa :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Eina sau koks gardumynas!!! ir aš rašaus į eilę, nes atrodo tobulai :)) niaaam ..

    AtsakytiPanaikinti
  6. as jau tesla uzsimaisiau, laukiu kol atves ir kepsiu :) nu jau taiip skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dabar lauksiu visu prisizadejusiu kepti atsiliepimu :DD
    O jau kepantiems sekmes ir skanaus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš niekonežadėjau, bet išsikepiau ;) Tobulas!! Skonis 10 balų! Ačiū ačiū ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vau, aciu Tau uz atsiliepimus.Labai dziaugiuos kad patiko!!! ♥
    Matai tiek uzsirase i eile, bet snipstas ir tu pazadu gavos :DD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau savaitgalį šį svogūnų pyragą. Skonis puikus, nuo stalo dingo labai greitai. Valgėme atšalusį. Dėkoju už receptą ir kepsiu dar ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skanus, jau antrą kartą planuoju kept, įsimesiu į iškylą gamtoje. Aną kartą kai kepiau, klausiau draugų ką jie valgo, tai šaudė pro šalį kaip reikals :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pagaliau ir aš išsikepiau, viskas puiku, tik man rieboka buvo. Tad antrąjį kartą dėjau 13% grietinėlę - buvo patsa tas. Ačiū už receptuką:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Jau anksčiau rašiau, kad kepiau šį pyragą, ir ne vieną kartą. Paskutinius du kartus susidūriau su problema dėl pado - šonai pyrago traškūs,sluoksniuojasi, super, o apačia - kaip peršlapęs tešlos gabalas. Gal galite patarti ką ne taip darau - pirmuosius kartus viskas buvo puiku ir paskutinius atrodo dariau taip, kaip visada ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nelabai kažkuo galiu padėti, nes tikrai nežinau. Galbūt išklojus tešla formelę, statyčiau šią šaldytuvan ir pašaldyčiau keik laiko...

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails