Labai skani duonelė ;) Jau seniai norėjos vėl išbandyti kažkokią su bulvėmis. Org. recepte rašo, jog tešla vos suvaldoma yra. Nu nežinau, man viskas su ja kuo puikiausiai pavyko, be problemų galėjau kepaliuką suformuoti. Tad neišsigąskite, jei jums skystoka tešla bus ;)
Įmaišui: 40 g rupesnio malimo kvietinių miltų ( tipo 1050)
40 g vandens
8 g raugo starterio
Tešlai: viso įmaišo
100 g su lupena virtų bulvių (viena normalaus dydžio)
200 g karališkų miltų ( tipo 550)
75 g pasijotų ruginių miltų (tipo 1150)
5 g šviežių mielių
5 g druskos
150 ml vandens
Įmaišui skirtus produktus susimaišyti ir palikti mažiausiai 15 val virš 20° temperatūroje, kad gerai suputotų.
Į kombaino indą pilti vandenį ir jame ištirpinti mieles. Tada sudėti įmaišą, visus miltus, sutrintą bulvę ir 5 min lėčiausiu greičiu minkyti. Palaipsniui suberti druską ir toliau minkyti tešlą 5 min jau greitį padidinus. Belieka tešlą persidėti į lengvai aliejuotą indą ir uždengus šiltai kildinti 1 val. Aš po 30 min tešlą pertąsiau - perlanksčiau.
Pakilusią reikia išsiversti ant gerai miltais pabarstyto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį dėti į išmiltuotą kildinimo krepšelį. Kad geriau kiltų, aš dedu kildinimo krepšelį į šiukšlių maišą ir užrišu. Taip tešla daug greičiau pakyla ;) Palikti +/- 1 val šiltai kilti. Pakilusią išversti ir įpjauti.
Kepiau ant kepimo akmens 240° orkaitėj pirma 15 min ir prisukus karštį iki 200° ir dar 20 min. Pašovus duoną, įpyliau į skardelę apačioje taip pat pusę puodelio verdančio vandens. Kepat ant skardos kepimo laikas pailgėja iki išviso 45 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Kad duona viena neliūdėtų, taip pat ir Bazelio šone priglaudžiau & iškepiau :)
Aš gi sakiau, kad tu-duonelių Motina ;)
AtsakytiPanaikintiAciu Tau :*
AtsakytiPanaikinti...ir ne tik duonelių :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo. Kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiMaisto Diletante: ačiū ir Tau :* Ir iš tikrųjų nežinau kodėl tiek komplimentų nusipelniau...raustu ♥
AtsakytiPanaikintiAnželika: lauksiu būtinai Tavo rezultatų!
Agonele, nera ko rausti, reikia tik priimti komplimentus kaip teisybę :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, ar garų nereikia išleisti po kiek laiko?Kepiau du kart,skani duonikė bet vis išleisdavau, čia gal saviveikla užsiminėju ir nebūtina tai daryti?Antrą kart kai kepiau sumaliau bulvę blenderiu, gavosi tokia tąsi masė:)ją ir sudėjau, nežinau, ar nuo to, bet duona išėjo su lauže keptos bulvės skoniu:)
AtsakytiPanaikintireikia reikia išleisti. Aš juos visada išleidžiu, bet kartais ko gero pamirštu paminėti ;)
PanaikintiVau kaip skaniai nuskambėjo tas skonis! Man ši duona jei po tikrovei niekuo neypatinga, bet čia mano problema...dabar skanu visos, kuriose visokių grūdų, sėklų primaišyta :)