500 g versienos farso ( maliaus pati)
3 normalaus dydzio virtu bulviu ( ~150 g)
3 v.s. dziuveseliu
1/3 puodelio grietineles
2 v.s. vandens
1 v.s. krakmolo
1 kiausinio
1 svoguno
svoguno, druskos, pipiru, farso prieskoniu
svieziu zoleliu ( as dejau petrazoliu ir krapu)
Idarui : poro arba svieziu svoguno laisku
Svoguna susismulkinti ir pakepinti slakelyje sviesto kol jie suminkstes ir taps skaidrus. Leisti atvesti.
Farsa susimaisyti i vienalyte mase su praaususiu svogunu, sutrintomis bulvemis, kiausiniu, dziuveseliais, krakmolu, vandeniu, zolelemis bei paprieskoniuoti. Maistinele plevele pasistiesti ant stalo. Sudrekinti jos pavirsiu ir paskleisti farsa. Ant virsaus vel uzdeti maistine plevele ir iskocioti mase plonai staciakampio formos. Turi gautis +/- 16 mazu staciakampeliu. Rodau vaizdiskai, nes neisivaizduoju kaip nupasakoti:
Ant kiekvieno deti pjaustyto poro ar svoguno laisku ir atsargiai susukti. Keptuveje ikaitinti pusiau alyvuogiu alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki grazaus rudumo ( bet aisku turi viskas iskepti). Isemus atsideti o keptuveje pasidaryti padaziuka: likusius riebaliukus uzbarstyti geru saukstu miltu, kepant pamaisyti vis. Uzpilti grietinele bei vandeniu, paskaninti. Sudeti suktinukus, uzspausti kelias cesnako skilteles ir kelias min uzdengus patroskinti ;) Mes valgeme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvemis bei burokeliu misraine.
Burokeliu misrainei: 2 morku, 2 virtu burokeliu, viena kita cesnako skiltele, citrinos sulciu, keliu svoguno laisku, alyvuogiu aliejaus. Morkas susitarkavau ir pakepiau iki norimo minkstumo slakelyje alyvuogiu aliejaus. Kai jos praveso susimaisiau su tarkuotu burokeliu, pjaustytais svoguno laiskais, ispaudziau citrinos sulciu, padruskinau & pipirinau ir uzpyliau alyvuogiu aliejumi. Skanaus!
Saltinis : cia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą