250 g miltu
15 g svieziu mieliu ( org. recepte buvo 20g)
150 ml pieno
40 g cukraus
1 kiausinio trynio
20 g sviesto
ziupsnelio druskos
~ 40 g dziovintu vysniu ( tiek, kiek spurgu bus. Bent pas mane vysnios ganetinai dideles buvo, tad as dejau tik po viena i viduri)
Piena su sviestu pasildyti, kol sviestas issileis. Masei leisti atvesti iki 38° ir plakant sluotele imaisyti kiausinio tryni.
Miltus susimaisyti su cukrumi, druska bei pirstais sutrinti mieles ir viska gerai sumaisyti. Silta & skysta mase supilti i miltus ir uzminkyti elastinga tesla. Tai uztruks apie 10 min. Inda uzdengti ir padeti siltai, kad pakiltu dvigubai. Pas mane virs 1 val kilo ;) As i tesla maisiau vysnias kaip ir orig.recepte daryta buvo, bet kita karta to nedaryciau nes jos vistiek kazkaip pavirsiuj buvo , vargau kol jas sugrudau atgal. Taiva, kai tesla pakyla, atsignybti gabaliuka, deti vysnia i viduri ir suvolioti graikinio riesuto dydzio kamuoliukus. Deti ant riebalais patepto pavirsiaus, uzdengti ir leisti dar 30 min pakilti. Isvirti ikaitusiame aliejuje kol graziai rudai spalva igaus. Nuvarvinti riebalus ant popieriniu virtuves ranksluosteliu, pabarstyti gausiai cukraus pudra ir skanauti! Tik nepamirskite pries spurgas kepant ir pieno nusipirkti, nes rizika yra kad jo pritruks :D
Griūk negyvas :) Aguonėle, ką tik pavarvinau seiles pas Neringą... ir čia pasirodos dar kartą griūti reikia :) :):) gaila šiuo metu turiu tik pieno, o spurgų ne :(
AtsakytiPanaikintiCOPY-PASTE-DĖKUI!!!
Lina P.
Oi Linute negriuk, nes maciau kad tau negalima :) jau Nerytei taip pat sakiau, kad kaip cia vienodai issikepem :DD
AtsakytiPanaikintiman patiko labai dziovintos vysnios, tai dedu kur tik imanoma.Sekmes isbandant!
aguonele, tu turbut visa para tik gamini ir gamini :) Kiek beuzsukciau i tinklapi, vis kazkas naujo :) Jau spurgu grozis (itariu - ir skonis), tai neapsakomas. Sitas irgi traukiu i sarasa - "bus isbandyta" :)
AtsakytiPanaikintinea, negaminu kiekviena diena ;) vakar tik spurgas viriau, siandien tik vakariene teko, o mb visa kita dare. Kartais daugiau iskepu, bet idedu tik viena recepta kad kitiems kartams liktu . Bet siaip megstu pasisukioti virtuvej...megstu ♥
AtsakytiPanaikintiTobuli spurgiukai :)Aš tokių apvalių pagaminti nemoku,ech..:(
AtsakytiPanaikintiAguonėle, ačiū, kad saugai mane nuo griuvimo :) Kai man apsvaigs galvelė nuo tavo gaminamų skanumynų aš krisiu į minkštą fotelį, gerai?
AtsakytiPanaikintiIr dėkui, kad parodei savo mielą veidelį :) :) :)
Oi Jurga as netikiu, kad tau neiseitu tokios spurgos ...cia nera ka veikti prie ju, forma pati is saves tokia gaunas.Stebuklu stebuklas !
AtsakytiPanaikintiAha gerai Indre, nes moterys yra su pilvuku pacios graziausios, tai nenoreciau kad susizeistumei ☺ o veiduko, nepyk, nenoriu viso rodyti ...
Nius, Aguoniuk, tu vis mane perkrikštiji :) :) :)
AtsakytiPanaikintiTaigi matau aš tavo veidelį ir sakau dėkui, ir visaiii nėra reikalo man pykti :)
Nu ir tikrai nesuprantu is kur as ta Indre istraukiau :))) atsiprasau ir einu mintinai mokintis tavo vardo ♥ Linute ;)
AtsakytiPanaikintiaciu labai uz fantastiskas spurgyte :)))).
AtsakytiPanaikintiTik klausimeli turiu,kokia turetu gautis tesla? Nes man tokia limpanti prie ranku,tai dar siek tiek idejau miltu,bet manau klaida padariau netokios purios gavosi,bet skoniui vistiek nepakenke :).Dariau su dziovintom braskem.
Vau Kristina jau tu isbandei? Nu saunuole! Man tesla lipo tik kai minkiau ja pacia o pati pakilusi buvo gera,ejo gerai sukti rutuliukus. As siaip stengiuosi nedeti daugiau miltu jei recepte neraso, nes tesla gaunas automatiskai kietesne ;)
AtsakytiPanaikintiP.S. niekad nesu atkreipus demesio i dziovintas braskes :O jauciu skonis turi buti geras.
Tikrai nuostabus skonis su braskem :).Dabar kaip darysiu,tai jau daugiau nebedesiu miltu,paliksiu taip kaip tu sakai.Jau ir kolegem parekomendavau :):))).Isviso man tavo receptai ir Neringos nerealus.Dariau ir turkiskus cigarus----super,o siandien cili troskini:)
AtsakytiPanaikintiSusirenku komplimentus Kristina :* aciu , smagu isgirsti grazius zodzius ir siaip atsiliepimus ;)
AtsakytiPanaikintiAguonele, tavo blogas pats geriausias visame internete - ka tik gamini - viskas gaunasi fantastiskai. O mano spurgos su dziovintomis spanguolemis - skanumelis
AtsakytiPanaikintiAsta laaaaabai ačiū už tokį komplimentą!!! Džiugu, kad atitinka skonio receptoriai ir viskas pavyksta. Šiaip stengiuosi publikuoti tik tuos receptus, kurie tikrai bent mums patinka, nes neretai pasitaiko ir tokių nevalgomų...o kam tada gadinti maisto produktus kitiems, užtenka jau aš sugadinu :)
Panaikinti