2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Citrininis keksas

Originaliame recepte  buvo kepti keksiukai. As nesiterliojau ir kepiau viena keksa ... karta maza 12 cm formoj ir karta dideli 25 cm... taigi 25 cm kekso formai reikes:

185 g minksto sviesto

185 g cukraus

3 kiausiniu (m dydzio)

1 1/2 a.s. kepimo milteliu

100 g miltu

90 g krakmolo

1 citrinos sultys bei zievele

cukraus pudros


Minksta sviesta mikseriu isplakti kartu su cukrumi iki purios mases ~ 5 min. Imusti po viena kiausinius, vis po kiekvieno gerai isplakant. Citrinos zievele imaisyti i mase. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais bei krakmolu ir isijoti i sviesto & kiausinio mase ir saukstu ar sluotele sujungti. Kepimo formos dugna iskloti kepimo popieriumi, supilti tesla ir kepti ikaitintoje orkaiteje 180° 45-50 min. Vel mano pastebejimas: ziureti mediniu dantu krapstuku ar jau iskepe. 

Iskepusi keksa 10 min palikti formoje, tuo laiku uzsimaisyti citrinos sultis su cukraus pudra. (Na as dariau nelabai tirsta,nes cia esme tame ,kad pyragas sito syrupo prisigertu.)Keksa isimti is formos ,subadyti dantu krapstuku ir sulaistyti citrinos syrupu. Ataususi ragauti !

 

5 komentarai:

  1. labas
    labai noreciau pabandyti si skanesta bet neturiu krakmolo ir nera galimybes jo isigyti. ar imanoma be jo iskepti? esu dar "zalia" kepeja =D bet kondensuoto pieno keksas pavyko, aciu. tik nebuvo saldus, nelabai pataikau su tais ml ir gr =]]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, zinai patarciau tada pabandyti kita citrinini keksa :
    http://aguonele.blogspot.com/2010/05/citrininis-keksas-su-dziovintomis.html
    paprasciausiai nedek tik spanguoliu ;) nes bijau jog sitas be krakmolo nebus toks skanus ir purus ...
    Anonimiske, dziugu, kad kepi ir patinka. Laikui einant viskas gausis kaip turi buti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labutis.o kiek mazu keksiuku iseina is sito recepto.Man reikia iskepti 30 keksiuku dukrytei i darzeli.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, tikrai nepamenu kiek jo tešlos gaunas. Paskaičius org. recepte, radau jog iš 2/3 tešlos 9 keksai išėję buvo... na mažiems reikia tešlos mažiau, tai gal sakau iš pusantro recepto gautūs tau 30 ... hmm... arba kepčiau dėl visa ko iš dvigubo kiekio. Tada tikrai turėtų užtekti ;)
    o jei ne tik keksiukai galėtų būti, tai siūlau morkinį pyragą...kepu darbe su vaikais ir greitai dingsta! jie net patys sako jog skanesnio dar nevalgę :))

    kalba eina apie šį:
    http://aguonele.blogspot.com/2010/05/dregnas-morku-pyragas.html

    Skanių kepinių bei smagios šventės daržeyje!

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu aguonele.Ne, reikia butinai keksiuku,toks aukletoju uzsakymas,o situos esu kepus,labai skanus gavosi,bet visai nepamenu,kiek ju isejo is vienos normos.
    aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails