Ziema asocijuojas man su riesutais ... ilgai turejau si recepta, bet kazkaip neatradau jam laiko. Taciau kai uz lango tiek daug sniego ir salta, sis receptas man pasirode sulaukes savo eiles.
Didelei 26-28 cm tarte formai ( as naudojau 4 mazas 10cm formeles) reikes:
Teslai:
350 g miltu
200 g salto sviesto
100 g cukraus
1 didelio kiausinio
1 a.s. vanilinio cukraus arba iskrapstytos vaniles lazdeles
> Is visu produktu uzminkyti tesla ir padeti i saldytuva kol bus ruosiamas idaras.
Idarui:
150 g cukraus
200 g graikisku riesutu
200 g grietineles
pagal nora galima vel iskrapstytos vaniles lazdeles ideti bei ipilti apelsinu likerio.
As vaniles jau nedejau,nes man ir taip saldumo uzteko, bet apelsinu likerio pyliau is akies ;)
> Cukru supilti i keptuve ir leisti issilydyti, i ji sudeti riesutus ir maisyti kol karamelizuosis. Bet nesudeginti, nes jis labai jau tai megsta! Uzpilti grietinele ir maisyti maisyti maisyti ... pirma susidarys karamelinis guzas,kuris maisant issileis,kelias min pavirinti kad sutirstetu. Atsargiai ipilti likerio, pamaisyti ir idaras isvirtas. Neissigasti kad jis skystokas yra, orkaitej dar sutirstes.
>3/4 teslos iskocioti plonai ir iskloti forma ( geriausia isimamu dugnu, bet jei tokios nera po ranka, turima iskloti kepimo popieriumi) , ant jos paskleisti idara ir uzdengti likusia plonai iskociota tesla.
Pasauti i ikaitinta 180° orkaite ~ 60 min. (Mazesnes formeles atitinkamai maziau kepiau ~40 min). Atausinti ir skanauti nuostabaus karamelinio skonio pyraga !
Saltinis cia
Šis pyragas būtinai bus ant mūsų Kalėdinio stalo. :)
AtsakytiPanaikintiŠis pyragas yra mano favoritinis. Aš taip pat jį šventėms kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, durnas klausimas bet vis tiek užduosiu :) Ar galima grietinėlę keisti tiesiog pienu? Nes mano skrandukas nepriima grietinėlės, o pieną taip, o šito fantastiško pyrago taip norisi... :D
AtsakytiPanaikintiNebūna durnų klausimų!!! Žinok, su pienu nesu darius, bet pagooglinau ir radau štai tokį įdaro variantą :
Panaikinti150 g cukraus
2 v.š. medaus
2 v.š. pieno
200 g graikinių riešutų
Išlydyti medų su cukrumi, tada suberti riešutus su pienu ir gerai išmaišyti viską. Karalemizuoti šiek tiek ;) Bandyk.
O tu negali dėl laktozės ar šiaip nevirškina? Aš tai namie tik be laktazolės pieno produktus visus naudoju ir liuks gaunas ;)
Fantastika!!!! Nežinau net kaip ir atsidėkoti :)) Bėgu bėgu kepti :D Tu pati geriausia ir šauniausia, o tavo patiekalai tiesiog nepakartojami!
AtsakytiPanaikintiO dėl grietinėlės tai net nežinia kodėl, bet mano organizmas jos nepriima, šiaip laktozę toleruoja, nes nuo pieno ir kitų pieno produktų nieko nebūna, o vat grietinėlė kažkaip sukelia, įdomiai skamba bet vat su tokiais kapryzais tas mano pilvukas :)
Indre atsidėkoti galėsi tada, kai pyragas pavyks ;)
AtsakytiPanaikintiP.S. kas laktozę liečia, tai čia toks keistas dalykas. Aš namie išvis grietinės nenaudoju, nes nuo jos pilvukas kai kam išvis sustreikuoja, grietinėlę tik be laktozės o pieną virškina. Ir suprask :o Bet niekada nėra padėties be išeities, svarbu tik rasti tą kelią! Laikau kumščius, kad pavyktų tau viskas.
Aguonėle, noriu dar kartą padėkoti už šį nuostabų receptuką ;) Pyragas dieviškas!!! Aišku man pirmasis neišėjo toks išvaizdus kaip tavasis (man iki tavojo lygio dar oiiii kaip toli :) ) bet skonis viską atpirko.
AtsakytiPanaikintiKą gi dabar metas bus išbandyti kitus tavuosius fantastiškuosius receptus ;)
Dar kartą kuo nuoširdžiausias ačiū ;)
Labai džiugu, kad pakeistas įdaras pavyko! Žinai, kai pati nesu darius tai vis bijau kad nepavyks.
PanaikintiKas dėl išvaizdos, nu tai čia žinai...sėkmės reikalas. Man ir ne viskas taip gaunas kaip norėtūs :)
Lauksiu kitų išbandymų ;) Į sveikatą!
Aš norėjau pasitikslinti dėl tešlos gaminimo, čia sviestą reikia sutarkuoti ir sumaišyti su miltais ir cukrumi, ir tik paskui įmušus kiaušinį suminkyti? Ačiū už atsakymą.
AtsakytiPanaikintiAs dedu viska vienu kartu i kombaino inda ir uzminkau tesla. Jau kaip Jums patogiau ;)
Panaikinti