Lietiniams isbandziau siandien nauja recepta:
250 ml pieno
1 kiausinis
100 g miltu
druskos bei 1 a.s. vanilinio cukraus
> I sausus produktus pilti piena maisyta su kiausiniu ir viska sluotele gerai isplakti.
Kepti ikaitusioje keptuveje ant laselio aliejaus plonus blynus (man gavos 7).
Idarui naudojau 200 g varskes ,kiausinio tryni, cukraus pagal skoni bei 1 v.s. grietines. Viska gerai ismaisyti, idaryti lietinius ir sulankscius deti i keptuve su sviestu.Apkepti is visu pusiu ir patiekti pvz. su karamelizuotomis migdolu plokstelemis ;) Jas dariau taip : sauksta sviesto istirpinau keptuveje ir i ji idejau gera saujele migdolu ploksteliu. Pamaisant kepiau apie 2 min, tada uzberiau 1 a.s. cukraus ir maisant kepiau ant silpnos ugnies kol cukrus karamelizavos.
Laba diena :) Gal galit pasidalinti savo lietinių lankstymo būdu? Manasis man jau įkyrėjo, o tokių seniai ieškau, bet nesuprantu kaip čia reikia :D
AtsakytiPanaikintiOjei...net pati turejau pagalvoti kaip as juos lankstau ir tada kaip juos nupasakoti :)
AtsakytiPanaikintiTaigi idara dedu i viduriuka. Imu sakykim pirma viena krasta ir lenkiu i viduri, ta pati padarau su priesingu krastu. Ir taip toliau... aiksu? :) labai sunku nupasakoti. reiks geriau ko gero kada nupaveiksluoti ;)
Na, atrodo aš taip pat lankstau, ir man gaunasi tokie kaip vokeliai, bet čia kažkaip kitaip yra :D
AtsakytiPanaikinti