2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Kiaulienos sprandinės suktinukai su baravykais

Kai gaminu suktinukus, tai jau su keliais nevargstu. Darau iškart nemažai :) Šie gavos puikūs ♥ Labai paskutiniu metu ant baravykų patraukė... radau tokių labai skanių šaldytų pirkti, tai ko gero valgysiu kol neatsivalgysiu :)  taigi, aš ėmiau:

~660 g kiaulienos sprandinės, pjaustytos pusės cm storio. Gavos 12 suktinukų.
druskos, pipirų
pakelį šaldytų baravykų (300 g)
puodelį daržovių sultinio
1 didelį svogūną
2 skilteles česnako
šiek tiek poro
šviežių petražolių

 Mėsytę dar šiek tiek pamušiau buka muštuko dalimi (na kur nėra jokių iškišimų o tik lygus viršus), pabarsčiau druska, pipirais ir palikau pora min pastovėti, kol ruošiaus visa kita. Svogūną susismulkinau ir apkepiau iki skaidrumo šlakelyje skysto sviesto. Tada subėriau smulkintus šaldytus grybus ir toliau kepinau kol beveik jokio skysčio nebeliko. Šiek tiek šio mišinio atsidėjau į šoną o didesnę dalį paėmiau mėsytės įdarymui. Be grybų ant mėsytės dar ir po šakelę šviežios petražolės uždėjau. Susukau, apvoliojau miltuose ir apkepiau sviesto & aliejaus mišiny ant stiprios ugnies. Perdėjau į puodą, kur jie troškinami bus. Ant jų kelis petražolės stiebelius bei poro griežinėlius uždėjau.

Į keptuvę, kur kepė mėsytė, subėriau atsidėtą svogūno & grybų mišinį, įbėriau smulkintą česnaką ir kelias min pakepinau. Užbarsčiau geru šaukštu miltų, maišant pakepinau ir užpyliau sultiniu bei čiut čiut grietinėlės (grynai dėl spalvos). Šia gautą masę užpyliau ant suktinukų, įdėjau kelis cielus kvapniuosius pipirus ir uždengus troškinau ant silpnos ugnies ~40 min. Po pusės laiko suktinukus apverčiau. Skanu! Skanaus ir Jums ;)

11 komentarų:

  1. Aguonėle, kaip skaniai atrodo!!!!!!!!!!!! Suvalgyčiau kokius kelis ir, esu tikra, dar paprašyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal tu norėtum mane įsivaikinti? Pažadu, valgysiu viską ką pagaminsi, neburbėsiu ir rūpesčių nekelsiu. :-))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš irgi prie Vilmos prisidedu :) Būtume labai labai labai geros įdukros - valgytume viską ir dar prašytume. O kaip kitaip, kai viskas grieškai skanu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. :DD įdukros žiūrėk ims ir apvalgys :D O gal ir gera mintis, nereiks tada kankintis kaip tuos pora kg numesti, kai į skrandį neturėsiu ką įmesti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  5. jaz kokie faini.. Jau kaip noriuuu, tai ka brangute, saugau tobula patiekala savo didelej papkej, pavadint ja reiktu aguoneles meniu...ojej kiek ten tavo receptu, bet kaip spettt?:(

    Mazute a sveikinau su naujais? linkiu tavo vyro svajones issipildymo !!! Buckis abiems :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. atrodo nuostabiai..;) dievinu tokio tipo suktinukus..;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ilona: ačiū visų pirma už sveikinimus!! Aš tau ir sms pasiuntus buvau, bet ko gero nedaėjo kaip ir daugeliui kitiems...perduosiu perduosiu ir toliau sveikinimus :*

    Su tuo meniu, tai tu neperdėk, nes aš vis dar manau jog valgyt daryt nemoku...gėda :o

    oditėle: aš irgi dievinu, kad jie toooookie skanūs o darbo mažai!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Palikčiau ir tau, kam man papildomi kg. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. O jetaus kaip čia skanuuuu!!! užvakar dariau iš vištų nukaulintų šlaunelių mėsytės suktinukus įdarytus kremine varške pagardinta krapais, česnaku ir prieskoniais, valgėm su orkaitėje keptomis bulvytėmis, tai apsivalgymas buvo :D
    Tik va man nesigauna taip gražiai tie suktinukai, turbūt reikia mėsytės ploniau pjaustytos ar muštos...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oi man irgi patinka suktinukai iš vištienos :) darau dažnai! Ne vieną jau ir į blogą receptą įmetus. Aš žinok vištienos kulšelių mėsytę idėjus tarp maistinės plėvelės pamušu šiek tiek. Biškį geriau tada leidžias susukama ir tada apkepus pašaunu į orkaitę. Jie nepasileidžia o grožis labai jau subjektyvus dalykas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. labai skanu gavos,kaip tik siandien dariau ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails