Užmačiau visai atsitiktinai ir išbandžiau. Labai skanu, pasigamina be jokių stovinėjimų prie viryklės. Nu žodziu, rekomenduoju ;) Aš 2 asmenims ėmiau:
~ 600 g sprandinės
4 raudonus mažesnius svogūnus
2 česnako skilteles
1 a.š. cukraus
2 a.š. aliejaus
1/2 a.š. druskos
šviežiai maltų pipirų
4 a.š. sojos padažo
citrinos sulcių
Pasidaryti marinatą iš: cukraus, aliejaus, druskos, sojos bei citrinos sulčių.
Sprandinę reikia susipjaustyti didesniais gabaliukais. Įspausti česnaką ir užpylus marinatu palikti pora val pasimarinuoti. Tada sudėti viską į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~50 min. Na kol mėsytė suminkštės.
Mes valgėme su bulvių apkepu ( tik dabar jau iš akies viską dedu :)) bei morkų salotomis (į kurias įėjo: tarkuotos morkos, tarkuotas obuolys, graikiški riešutai, spaustas česnakas, druska ir alyvuogių aliejus).
Šaltinis: čia
Atrodo labai paprastas receptėlis ir pasigamina nesunkiai. Labai skaniai atrodo. Tikrai bus išbandyta.
AtsakytiPanaikintiKokios "skanios" nuotraukos :) Pamačiau, prisiminiau ir pradėjo seilės kauptis burnoje :) Tikrai labai skanus patiekalas!
AtsakytiPanaikintiAha merginos, paprastas skanus patiekalas ♥
AtsakytiPanaikintiVilma ačiū už nuotraukas :* Pas mus jau pavasaris pilnu tempu, tai taip smagu vėl žaisti su foto...
Mmm, skanumas. O tu mėsytę su bulvėmis kartu kepi?
AtsakytiPanaikintiKartu orkaitej, bet ne tame paciame inde ;)
AtsakytiPanaikintiKaip mums patiko ! Darbo sąnaudų minimaliai, o rezultatas puikus :)Tik patingėjau bulvių apkepą ruošt, bet su bulvių koše irgi labai skanu. AČIŪ :*
AtsakytiPanaikintiAguonėle, o dengti mėsytės kepant nereikia??? man visas tas marinatas susigėrė į mėsytę, tai galvoju, kaip čia ryt kept reikės - nors kita vertus juk iš mėsos sulčių atsiras, ar ne??? Ugnė
AtsakytiPanaikintiTikrai nereikia. Viskas gausis liuks. Iš mėsytės bekepant išsiskirs sulčių.
PanaikintiKaip tik nusipirkau Kimchi receptų knygą...Korejietiškai bandysiu ir aš:) O taviškį receptą, juk galima ir su kitokia mėsa gaminti?;)
AtsakytiPanaikinti