2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Kiauliena korėjietiškai

Užmačiau visai atsitiktinai ir išbandžiau. Labai skanu, pasigamina be jokių stovinėjimų prie viryklės. Nu žodziu, rekomenduoju ;) Aš 2 asmenims ėmiau:

~ 600 g sprandinės
4 raudonus mažesnius svogūnus
2 česnako skilteles
1 a.š. cukraus
2 a.š. aliejaus
1/2 a.š. druskos
šviežiai maltų pipirų
4 a.š. sojos padažo
citrinos sulcių

Pasidaryti marinatą iš: cukraus, aliejaus, druskos, sojos bei citrinos sulčių.

Sprandinę reikia susipjaustyti didesniais gabaliukais. Įspausti česnaką ir užpylus marinatu palikti pora val pasimarinuoti. Tada sudėti viską į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą 200° orkaitę ~50 min. Na kol mėsytė suminkštės. 

Mes valgėme su bulvių apkepu ( tik dabar jau iš akies viską dedu :)) bei  morkų salotomis (į kurias įėjo: tarkuotos morkos, tarkuotas obuolys, graikiški riešutai, spaustas česnakas, druska ir alyvuogių aliejus). 

Šaltinis: čia 

9 komentarai:

  1. Atrodo labai paprastas receptėlis ir pasigamina nesunkiai. Labai skaniai atrodo. Tikrai bus išbandyta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokios "skanios" nuotraukos :) Pamačiau, prisiminiau ir pradėjo seilės kauptis burnoje :) Tikrai labai skanus patiekalas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha merginos, paprastas skanus patiekalas ♥

    Vilma ačiū už nuotraukas :* Pas mus jau pavasaris pilnu tempu, tai taip smagu vėl žaisti su foto...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mmm, skanumas. O tu mėsytę su bulvėmis kartu kepi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kartu orkaitej, bet ne tame paciame inde ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip mums patiko ! Darbo sąnaudų minimaliai, o rezultatas puikus :)Tik patingėjau bulvių apkepą ruošt, bet su bulvių koše irgi labai skanu. AČIŪ :*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonėle, o dengti mėsytės kepant nereikia??? man visas tas marinatas susigėrė į mėsytę, tai galvoju, kaip čia ryt kept reikės - nors kita vertus juk iš mėsos sulčių atsiras, ar ne??? Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nereikia. Viskas gausis liuks. Iš mėsytės bekepant išsiskirs sulčių.

      Panaikinti
  8. Kaip tik nusipirkau Kimchi receptų knygą...Korejietiškai bandysiu ir aš:) O taviškį receptą, juk galima ir su kitokia mėsa gaminti?;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails