Labai aštru, bet mums skanu. Žinoma jį kiekvienas pagal save reguliuoti gali ;) taigi šiam troškiniui ėmiau:
~ 600 g kiaulienos sprandinės
2 svogūnus
2 česnako skilteles
skardinę pomidorų savo sultyse ( 340 g)
druskos, pipirų
1/3 a.š. malto kumino
džiovinto čili pipiriuko (aš niekur neradau pirkti jalapeno pipirų, jie taip pat čia puikiai derėtų)
džiovinto raudonėlio (oregano)
keleto marinuotų čili pipiriukų
Mėsytę susipjaustyti 1 cm kubeliais. Storapadį puodą įsikaitinti su šlakeliu riebalų (kiaulės ar ghee sviesto) ir jame porcijomis apkepti mėsytę (Jei sudėsite visą iš karto, tada išsiskirs sultys, riebalai atvės ir nieko gero nebus ;) ir atsidėti į šoną. Į tą patį puodą pilti kelis lašus skysto sviesto ar alyvuogių aliejaus ir pakepinti iki skaidrumo smulkintus svogūnus bei česnakus. Sudėti mėsytę atgal, paskaninti druska, pipirais, čili pipiriuku, papr.raudonėliu, kuminu ir kelias min pamaišant patroškinti. Supilti pomidorus, įdėti kelis smulkiau pjaustytus marinuotus čili pipirus ir uždengus troškinti ~1 val kol mėsytė bus minkšta minkšta. Paskaninti ir skanauti! Labai dera prie plokščių makaronų o mes valgėme su dar šilta duonike :) Liuks!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą