Man patinka saldaus ir sūraus kombinacija. Seniau kepti sausainiai sužavėjo ♥ Šis brownis taip pat puikus ir viršus tikrai labai trapus. Bet skanus! O reikia 21x21 cm skardelei:
Trupiniams: 60 g minkšto sviesto45 g žemės riešutų sviesto
75 g cukraus
150 g miltų
60 g sūdytų žemės riešutų
Brownio tešlai: 200 g juodo šokolado
150 g sviesto
170 g cukraus
4 kiaušinių
100 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Pasidarome trapią tešlą: org. recepte rašo jog reikia abu sviestus išplakti iki purumo. Suberti cukrų ir dar paplakti. Įmaišyti miltus su smulkintais riešutais ir rankomis padaryti trapią tešlą. Aš plakiau kombaino vėduokle viską (išskyrus riešutus) iki birių trupinių. Tada sudėjau riešutus ir rankomis patryniau dar viską. Tešla gausis tikrai biri. Dėti šaldytuvan mažiausiai 30 min.
Tešlai: sviestą kartu su šokoladu ištirpinti garų vonelėje. Kiaušinius išplakti iki putų. Subėrus cukrų dar viską gerai išplakti. Pilant šokolado masę plakti toliau. Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į skystą masę. Lėtai ir trumpai paplakti kol miltų nesimatys.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti ir tolygiai paskleisti šokolado masę, ant jos užbarstyti trupinius ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 25-30 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Niam niam kaip gardžiai skamba :)
AtsakytiPanaikintiniam niam sprogsiu tuoj :DD baisu kaip man skanu tokie kepiniai su be galo dideliu kiekiu pieno....
AtsakytiPanaikintiaguonele ar jis dregnas? atrodo siek tiek sausokas kaip browniui, o gal tik man rodosi, sakyk zegnotis pradesiu :)
AtsakytiPanaikintiTik taip atrodo ;) matai ir šiam kepimo milteliai dėjos, kas šiaip browniui nebūdinga ;)
AtsakytiPanaikintiSieht lecker aus... ;-)
AtsakytiPanaikintiVielen Dank :)
AtsakytiPanaikintiVa šitą tai kepsiu būtinai. Ne toks sudėtingas atrodo kaip prieš tai įdėtas :)))
AtsakytiPanaikintiBet žinok anas vertas to maišymo ;) Neveltui aš jį praeitą savaitę 3 kartus kepiau :DD
AtsakytiPanaikintimieloji aguonele, susigundziau situo receptu ir siandien ji isbandziau. Labai skanu! ir labai iskilo, man per mazai buvo 25 min.. skystokas truputi viduj dar buvo.. BET LABAI SKANU! ir siaip Jusu daugiau receptu esu bandzius, labai saunus ir puikus!
AtsakytiPanaikintiEmilija o gal Jūsų skardelė kitokio dydžio buvo...hm... Man nurodzytos min buvo kaip tik, kitokiu atveju būtų jau perdžiūvę. Nors seniau kai turėjau dujinę orkaitę jos kepimo laikas taip pat skirdavos. Na bet džiugu jog patiko skonis ♥ Ir ačiū už atsiliepimus :)Malonu :)
AtsakytiPanaikinti