Puikus ♥ ta nuga tokia skysta ir riešutai tokie saldūs ♥ Na žinokit kepsiu rytoj vėl :) O reikia:
50 g + 25 g klevų sirupo
80-100 g graikinių riešutų
100 g juodo šokolado
100 g sviesto
100 g rudo cukraus
2 kiaušinių 100 g miltų
100 g nugos masės (seniau komentaruos klausdavo kur jos gauti LT. Tikrai nežinau šito, bet ją galima tada kokiu nors minkštu šokoladu pakeisti ;) o gal atsiras kas pasakys kur ją LT perka? )
1 v.š. kakavos
80-100 g graikinių riešutų
100 g juodo šokolado
100 g sviesto
100 g rudo cukraus
2 kiaušinių 100 g miltų
100 g nugos masės (seniau komentaruos klausdavo kur jos gauti LT. Tikrai nežinau šito, bet ją galima tada kokiu nors minkštu šokoladu pakeisti ;) o gal atsiras kas pasakys kur ją LT perka? )
1 v.š. kakavos
Į keptuvę pilti 50 g klevų sirupo, užkaitinti ir tada jame subėrus kepinti riešutus kol skystis visas riešutus padengs t.y. karamelizuos. Juos sudėti ant lengvai aliejumi pateptos folijos ir leisti atvėsti (man jie tokie skanūs buvo kad vos laikiaus visų nesuvalgius :)).
Šokoladą dėti kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje ;) Tada į šią skystą masę berti cukrų ir plakti. Mušti kiaušinius ir gerai išplakti. Supilti likusį sirupą ir vėl išplakti. Įsijoti miltus su kakava ir vėl išplakti. Į šią masę suberti gabaliukais pjaustytą nugą bei čiut pasmulkintus riešutus ir viską atsargiai bei tolygiai išmaišyti.
Pilti į kepimo skardą ir kepti įkaitintoje 170° orkaitėje 25-27 min.
P.S. Browni'o tešla supylus į skardą negali būti aukštesnė nei 2-3 cm. Kitaip ji arba perdžius arba neiškeps, nes žiūrėjimas mediniu pagaliuku kiek sudėtingas. Šio pyrago vidus yra klampus ir mėgstantis labai jau greitai išdžiūti.
P.S.S. Norint kad browni's išliktų kelias dienas valgomas, geriausia jį laikyti sandariai uždarius su riekele obuolio.
P.S.S.S. iš duoto kiekio gaunas nelabai daug kiek jo noris valgyti :) Atėję draugės tą tik patvirtino! Aš kepiau iš tiek produktų, nes neturėjau kitokios tinkamos skardos. Ši skardelė buvo tokia, t.y. ilgio 30 cm ir 11 cm pločio ;)
Šaltinis: žurnalas "Living at home" Nr.02.2011
O tai nuga maniau, kad iš riešutų...
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo browni's;) Nuga, kiek zinau is riesutu, cia yra keletas receptu nugos ;)http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=111018
AtsakytiPanaikintiNu taip, nuga iš riešutų, bet ji vistiek LT deficitinė :)))
AtsakytiPanaikintiojej kaip cia skanuuuu,bet man per sudetinga...
AtsakytiPanaikintiNu Ilona nejuokink :DD
AtsakytiPanaikintiO kur Vokietijoje yra nuga pirkt?
AtsakytiPanaikintiBet kurioje maisto parduotuveje?
Taip, bet kurioje net aldinės turi. Nuss nougat vadinas ;)
AtsakytiPanaikintiAciu,reiks paziuret :)
AtsakytiPanaikintiNuga nera niekad i akis kritusi.
Vieną kartą nugą pirkau Assorti, po to karto daugiau nebemačiau. O gaila...
AtsakytiPanaikintiIškepiau! Iš tos baimės perkepti truputį trūko kepimo laiko, tad gavosi labai minkštas ir kreminis, bet skanus.
AtsakytiPanaikinti