2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Jo didenybė: kibinas :)

Kiekviena šeima ko gero turi savo kibinų receptą. Aš pagal šį receptą kepu jau metai iš metų ir kažkaip neieškau naujo, nors jau Ilonos vilioja :) Bus matyt kada išbandysiu. Vakar oras buvo fantastiškas, saulė karšta ir būtent prie tų pirmų tokių pasisėdėjimų juos kepiau. Man gaunas ~ 15 tokių vidutinio dydžio o tešlai imu:
200 g šalto sviesto
400 g miltų
150 g grietinės
2 L dydžio kiaušinius
žiupsnelį druskos

Į miltus sutarkuoju sviestą ir sutrinu iki birių trupinių (na šioj vietoj vėl galiu tik pagirti KitchenAid'ą, kurio vėduoklės pagalba man viskas čiki gaunas o aš tik laiminga stoviu ir žiūriu kaip man čia viską minko :)) .Tada sudedu grietinę bei paplaktus kiaušinius, įberiu žiupsnelį druskos ir užminkau vienalyę masę. Belieka ją suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuvan mažiausiai 2 val.
Faršą dedu visada iš akies ir visada tik vištiena. Žodžiu susimalu gal kokius 5 vištienos kumpelius be odos, dedu smulkintą svogūną, pilu kefyro. Paskaninu druska, pipirais bei česnakiniais pipirais ir viskas. Belieka tešlą išsikočioti, dėti faršo, susukti, aptepti kiaušinio & pieno plakiniu, užbarstyti sezamo sėklomis ir kepti 180° 30-40 min. 

Kadangi taip šilta, belieka įsipilti šalto alaus, griebti kibiną ir skanauti :)

17 komentarų:

  1. oje pirmiausia tai kazkaip nuo tos putos seile nurijau :DD, tavo foto fantastiskos!!!!
    kaip gerai sugalvojus sezamu pabarstyti! super! noriu ir as, bet dabar.. sia savaite eileje tavosios bandeles su lasinukais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasiilgau nenusakomai kibinu.. O taviskiai isvis kokie grazuoliai

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai saunus receptas! Pati kepu pagal kiek kitoki recepta ir idarui visada vyriskis rankiniu budu pjausto kiauliena, i kuria paskui ipilamas vanduo. Baisiai suintrigavo kefyras - ka jis priduoda idarui? Net nagus panizo isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele, pamirsai prideti, kad saltom dienom ne uz alaus, o uz sultinio reikia greibti :)

    Kibinai atrodo didziai :) niam :P

    AtsakytiPanaikinti
  5. Niam kaip užsimaniau:) pametėk kokį vieną:DD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu merginos :*
    Ilona: tikrai pabandyk su sezamu, labai puikus derinys ♥

    Medeja: o kas trukdo isbandyti? As irgi seniai kepus buvau... kai tik atsilo tai ir puoliau kepti :)

    Ineta: manau jog kefyras kaip ir vanduo ar sultinys ta pati vaidmeni atlieka: palaiko idaro sultinguma :) Tik jauciu mano isitikinimas toks, kad su kefyru dar sultingiau :)

    Neringa: pamirsk jau sultinius! Kai lauke virs 15° tai man jau tikrai ne sultiniai galvoj :P

    Reda: sedziu darbe, atsinestus 2 suvalgiau... tad be sansu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai, kad jo didenybė :))) Kokie jie gražūs pas tave ! Bet su ta paskutine nuotrauka tai nužudei galutinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Norėjau paklausti kiek maždaug kibinų iš tokio kiekio produktų išeina? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Avevita: esu parašius, jog man gavos 15 ;) lėkštelės skersmuo, kuriuo tešlą porcionavau 12cm

    AtsakytiPanaikinti
  10. oj, atsiprašau, nuotrauka tokia gundanti, kad pro akis praslydo, nors kelis kartus ieškojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Superiniai tavo kibinai :) Tešla labai elastinga ir lengvai formuojama. O kaip tu juos šildai? Mikrobangėj?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nepatikėsi, bet visiškai nemėgstu šiltų kibinų... aš juos tik šaltus valgau :) bet jei mėgčiau šiltus, tai taip mikrobangėje šildyčiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kiekvienas su savais "navarotais" :)))) Aš eilinį kartą įsitikinau, kad skaniausias maistas ką tik pagamintas. Šildymas, o ypač mikrobanginėj pagadina reikalą. Man ko gero tik sriubos skaniausios antrą dieną šildytos.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Oi ne, man mikrobanginėj šildytas maistas tai labai patinka :DDD Aš kartais specialiai prisigaminu pvz. daugiau makaronų kad darbe nusinešus pasišildyti galėčiau, nes namie jos neturiu ir po teisybei nenoriu turėti... hihihi... o iš mikrės išėmus jis toks karštas ir visiškai ne sausas... bet čia kaip tu sakai " mano navarotas" ;) ir visiškai sutinku su tavimi, kad skaniausias maistas yra tik ką pagamintas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, kepiau pagal si recepta ir man tesla gavosi kieta, sprangi. Gal kazkoks produktas netiko, gal kiekiu neatitaikiau, tiesa man miltu reikejo daugiau nei parasyta, gal del to? Idomu nuo ko priklauso teslos kietumas/minkstumas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kibinus kepu tik pagal si recepta ir niekada dar nebuvo kad nesigautu. Jokiu budu miltu dadeti negalima, nes butent tas efektas ir gaunas, koki Jus apturejote. Nezinau kuo Jus minkote tokias teslas, bet kombainu sustoti reikia tada, kai tesla susoka i viena mase. Kombainu maisant sviestas ne taip greitai tirpsta, delto ir traskumas veliau islieka. Jei Jus minkote rankomis, tada geriausia tesla gamintis is vakaro, kad sviestas pakankamai laiko turetu vel sustingti. Sekmes toliuos kepiniuos!

      Panaikinti
  16. Taip rankomis nes kombaino neturiu, miltu butinai reikejo nes tesla laaabai lipo, nesiformavo. Aciu, kita karta bandysiu daryti is vakaro, tikiuosi geriau pavyks! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails