2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Trapūs karameliniai pyragėliai su riešutais

Neringa tau rožytė už šiuos puikius pyragėlius ♥ Puikūs, nesaldūs, nors to labai bijojau... tiesiog idealūs prie kavos ar arbatos!  

Pagrindui: 100 g šalto sviesto
                    45 g cukraus
                    1 1/2 puodelio miltų
                    1 a.š. vanilinio cukraus
                    žiupsnelio druskos
                    1 kiaušinio

Karamelinei-riešutų masei:
200 g karamelinių saldainių ("Karvutė", "Muh-Muh" ar dar velnias žino kaip jos ten visos vadinas :))
100 g sviesto
gero šaukšto citrinos sulčių

stiklinės riešutų (ėmiau visokius: anakardžio, migdolus, graikiškus, lazdyno bei brazilinės bertoletijos ir juos susismulkinau stambokai smulkintuvu)

Iš pagrindui skirtų produktų pasidaryti kapotą tešlą. Jau čia kiekvienas pagal savo metodą gali žaisti. Aš miltus su cukrumi ir sviestu sukapoju smulkintuvu/blenderiu. Belieka tik įmušus kiaušinį greitai rankomis užminkyti tešlą ir įsukus į maistinę plėvelę padėti mažiausiai 1 val šaldytuvan. Tada traukti lauk, iškočioti tarp maistinės plėvelės plonai ir gražiai sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos paliekant pakilusius kraštelius. Subadyti šakute, dėti kepimo popieriaus ir užberti kokiu nors ankščių "aklam" kepimui.  

Kepti 180° orkaitėj, kol kraštai pradės įgauti rudą spalvą. Na man užtruko gal 15 min. Tada nuimti visus žirnius su kepimo popieriumi ir toliau dar pakepti 10-15 min. Išimti ir leisti praaušti. O į tą laiką pasidaryti karamelę bei riešutus.
Riešutus pasmulkinti ir pakepinti sausoje keptuvėje. Sviestą su saldainiais dėti į puodelį ir kaitinant bei maišant kelti nuo ugnies tik tada kai tai vienalyte bus. Įlašinti citrinos sulčių, sudėti dalį riešutų ir užpilti ant praaušusio pagrindo. Likusius riešutus tolygiai suberti ant viršaus, lengvai paspaudžiant į karamelinę masę. Leisti pora val  sukietėti ir tik tada skanauti!
P.S. mano blėkutė buvo 18x28 ;)

Šaltinis: čia

13 komentarų:

  1. Kokie grazus.. tikriausiai iskart nedaug iseina suvalgyt :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O pas jus irgi karvutės yra?:)Čia geras daikčiukas, aš dabar jau be pagrindo darau, kai užsimanau, riešutų daugiau prikraunu, ilgiau pavirinu, sukietėja irrr niammmm :DDD
    (O tu kokia gražuolė, mmmm..)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aguonele, aciu uz rozyte :)
    dziaugiuosi, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neringa, aš irgi tau skolinga, bet ne vieną, aš visą buketą tau:)), tik, kad paduoti neina:)) tikiuos, kad Aguonėlė nesupyks, kad čia pateršiau tinklalapį:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Srove ir kaip tu taip gali!!!!!mano blogą teršti :DDD
    O karvučių yra yra ♥ jos tik kitaip vadinas "Muh-Muh"... pavadinimas nepažystantiems karvučių :))
    Ir dar... ačiū tau :*

    AtsakytiPanaikinti
  6. srove, tu man???!!! nezinau uz ka, bet mieliau buketa iskeiciau i koki tavo pagaminta mesali ar torta :D

    aguonele - labai grazi nuotrauka ♥, reikejo visa ta miela sypsena parodyti!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Iš tikrųjų, tai ne recepto girti čia atėjau. Atvedė mane čia toji blondinė nuotraukoje. Nū, jėzau, gražumas moters!

    Bet paskui dar kartą užmečiau akį į receptą... Dar jei pieniško šokolado ant viršaus! Gėris.

    AtsakytiPanaikinti
  8. naujienos is virtuves :)
    senai irasas buvo :(
    o butum jau prisipazinus :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nu taip laiko neturiu, kad net nemoku aprašyti... tiesiog ir idėjos į galvą nelenda ko norėčiau čia tokio. Abiejų darbo grafikas leidžia tik tokį maistą daryti, kad arba troškiniai arba greitai pagaminama viskas... dar prie to vakare jo neįmanoma padoriai nupyškinti :( garažas pas mane tai toli!!! :p

    AtsakytiPanaikinti
  10. Insolente> Ilona čia mano mintis nukreipė ... aš tau dekoju už tokį komplimentą ♥ Ačiū... :raustu:

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails