2010 m. spalio 21 d., ketvirtadienis

Pikantiskos bandeles (mini varijantas)

Ju gavos nei daug nei mazai, 12. Uzteko dviems zmonems prie zuvies kukuliu. Bet pasakysiu tiek, kad jos liuks, ypac siltos! Esu siaip ir vasara jau vienas prie kreveciu kepus. Kuris receptas geresnis, tai tikrai negaliu apsispresti. Patiko abu :) Sioms bandelems reikia:
125 ml pieno
8 g svieziu mieliu
1/4 a.s. cukraus
1/2 a.s. druskos
1/2 a.s. oregano (paprastojo raudonelio)
180 g miltu ( tesla dar lipnoka buvo, tad galite dar dadeti miltu, bet ne daugiau nei 200 g is viso)
Sviestui:
sauksto minksto sviesto, smulkintu petrazoliu bei maza skiltele cesnako smulkinto.
I piena supilti cukru bei idejus mieles ismaisyti, kad sios istirptu. Galite imti silta piena, tada tesla greiciau iskils. As daznai tingiu ji sildyti tai imu tiesiai is saldytuvo :)
Miltus susimaisyti su druska, dziovintu oreganu/ raudoneliu. I sia mase supilti pieno&mieliu misini ir uzminkyti tesla. Kaip ir sakiau as nedauginau miltu, man ji pakankamai elsatiska pasirode. Tad paminkius 8-10 min, uzdengiau ir pastaciau siltai kad pakiltu dvigubai.   
Kol tesla kilo pasidariau sviesta: ji tiesiog sutrinti sakute ar grustuvu kartu su petrazolemis bei cesnaku. Galima iberti dar ciut druskos. Palikti kambario temperaturoj stoveti.
Pakilusia tesla issiversti ant lengvai miltuoto stalo. Atsargiai perminkyti ir is atsignybtu mazu gabaliuku suformuoti bandeles.Jas deti ant kepimo kilimelio, uzdengti ir leisti 30 min siltai pastoveti. 
Orkaite ikaitinti iki 190°, deti apacioje dideli inda su verdanciu vandeniu (nebutina) ir pasauti musu bandeles. Po 15 min as jas aptepiau sviestu. Kai bandeles igaus spalva dar karta aptepti ir 1 ar 2 min dar leisti pakepti. Istrauktas vel aptepti sviestu. Skanaus! Laiko negaliu pasakyti kiek kepiau, ziurejau i ju spalva... 
Receptas rastas: cia
*********
Uzmaciau, kas irgi jau isbande :

10 komentarų:

  1. Atrodo baisiai skanios, tikrai kepsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sekmes kepant ;) bent siltos buvo tai labai net skanios.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tu tikra bandelių meistrė, kas kart žiūrint seilės tįsta...

    AtsakytiPanaikinti
  4. As tik pasiterlioti megstu, iki meistres dar keli laipteliai pries akis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu tik dabar į nuotrauką pažiūrėjus supratau, kodėl maniškių luobelė kieta... perkepiau, blyn :/

    AtsakytiPanaikinti
  6. O neskanu su kietesne luobele ar jau ir pats vidus sausas ? Nes jei vidus geras, tai kartais ir traski plutele tinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai super gavosi, 190 laipsnių orkaitėje užteko 15 minučių kepti. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės ;) Kiti kepa dar ir su "vėjaliu", tada laikas dar patrumpėja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dar didelis recepto pliusas - maža išeiga. nereikia sukt galvos ir dalint produktų kiekius

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aaaa va čia jau apskaičiuota mano, nes dviejų asmenų šeimoje daug nesusivalgo ir nenoriu kad "mėtytūs" visur likučiai ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails