Dviems zmonems padazui sunaudojau:
2 senesnes/padziuvusias riekeles batono, supjaustyto gabaliukais ( 20 g)
cesnako skiltele
70 g cielu graikiniu riesutu
60 g parmezano surio
100 g grietineles
5 v.s. gero alyvuogiu aliejaus
druskos, pipiru
puse sviezio brokolio
Batona uzpilti grietinele ir palikti maziausiai 10 min, kad jis suminkstetu.
Riesutus sulauzyti ir paskrudinti sausoje keptuve. Tada susiberti juos i aukstesni inda. I ta pati inda sudeti smulkinta cesnaka, batona su grietinele, alieju bei tarkuota parmezano suri. Visa si turini sublenderiuoti. Gausis ganetinai tirstoka mase, bet nepergyventi. Ja praskiesti tiesiog pora saukstu vandeniu, kuriame vire makaronai ;)
Makaronus uzdeti virti ir likus iki pabaigos 5 min, sudeti pjaustyta brokoli. Nukosus sumaisyti su riesutu pesto ir skanauti. Skanaus!
Receptas modifikuotas pagal zurnala "Lecker" Nr.12.2009
Labai skanu buvo, ypac kaip seimynai, nemegstanciai brokoliu :)
AtsakytiPanaikinti