2010 m. spalio 9 d., šeštadienis

Vyne troskintos vistienos kulseles su karamelizuotomis vynuogemis

Megstu kartais pasilepinti... va taip ruosta vistiena, man ne kasdienine o kazkas tokio. Tada rudenines dienos ne tokios niurios atrodo :) siaip nemegstu kulseliu, bet taip ruostas galiu visada valgyti. Apie padaza isvis patyliu... pamirstu etikele ir net lekste islaizau :DD Netgi mb si patiekala pamego! Nesiulau gaminti tiems, kuriems nepatinka vyne troskinti patiekalai. Taigi reikia:

vistienos kulseliu ( as troskinau 6)
keliu mazoku svogunu
cesnako skilteles
300 ml pussausio balto vyno
druskos, pipiru, sviezio muskato
2 -3 gvazdikeliu
2 lauro lapeliu
nemazai cielu pipiru ( tiek kvapniu tiek paprastu)
~ 300 g vynuogiu be kauliuku
2 v.s. sviesto
1 v.s. cukraus
keliu lasu citrinos sulciu

Kulseles gerai nusiplauti ir pabarscius druska, pipirais bei svieziu muskatu leisti kelias val saldytuve pasimarinuoti.

Troskintuve isikaitinti pusiau maisyta alyvuogiu alieju su sviestu ir graziai apkepti kulseles. Issiimti ir atsideti i sona.

I puoda deti ketvirciais padalintus svogunus bei stambiai pjaustyta cesnako skiltele ir kelias min pakepinti. Sudeti lauro lapelius, gvazdikelius, pipirus ir "uzgesinti" viska vynu. Paskaninti druska, pipirais bei puse a.s. vistienos ar darzoviu buljonu. Sudeti atgal kulseles ir uzdengus troskinti kol sios isvirs. Tai uztruks ~ 35min. 

5 min pries pabaiga, mazoje keptuveje issikainti 2 v.s. sviesto, tada suberti cukru ir maisant pakaitinti. Sudeti vynuoges ir kelias min viska pakepinti. "Uzgesinti" keliais lasais citrinu sulciu. Gauta turini sukresti i puoda ir minute viena kita pavirti. 

Patiekti su svieziu batonu. Skanaus! 

Saltinis: zurnalas "Lust auf Genuss" Nr.02.2009

6 komentarai:

  1. Mmm...labai mėgstu karamelizuotas vynuoges :)o pasilepinti tiesiog būtina :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tas jau taip merginos, kartais toks paprastas patiekaliukas gali buti prasmatnus ir palepinti siela :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai noriu si vakara pagaminti vynuogenizuota vistiena, ale daug ko neismanau... Ka reiskia uzgesint?Ar truputi tuos prieskonius pakepti, o tik tada pilti vyno?Ar viska vienu metu?Ar kaip?
    Ir tie pipiriukai, tai juodi mazi apvaluciai ir astrusis raudonas turima minty?
    Ir troskintuvo neturiu...Ar gili keptuve tinkamas pakaitalas?Neprisvils? Oi oi, tikiuosi, viskas pavyks! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. "Uzgesinti" tai niekas kitas, kaip ta i ikaitusia keptuve supilti skysti ir jis tada pradeda burbuliuoti...alkoholis nugaruoja -tada galima sultini pilti ;)Kada deti prieskonius tai neturi reiksmes.
    As naudoju juodus ir baltus pipirus ;) Cia skonio reikalas.
    Gilesne keptuve taip pat tinka. Neturetu pridegti, nes skyscio nemazai pilas. O kad kepinant mesyte ji kiek prikeps irgi nieko bloga, tada padazas tik intensyvesni skoni igaus ;) Sekmes isbandant! Nebijokit eksperimentuoti!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu klaidu priveliau berasydama!!!! atsiprasau. bet tikiuos supratot....nes jau taip galva skauda :(

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails