2010 m. spalio 20 d., trečiadienis

Vieno puodo troskinys: kiaulienos kauliukai

Vakarykste musu paprasta, bet labai skani vakariene :) reikia tikrai nedaug, tiesiog visko pagal valgytoju skaiciu. 
kiaulienos kauliuku ( as emiau ~800 g )
svogunu ( pas mane trys dejos)
morku ( 2 dideles)
cesnako ( 1 galvute ir skiltele )
bulviu ( as dejau maziukes, kurias tiesiog gerai nuploviau ir visiskai neskutau, tik per puse perpjoviau)
~ 500 ml verdancio vandens
pomidoru padazo ( as dejau naturalu, tai gal kokie 3 v.s. buvo)
svieziu zoleliu
Kauliukus susipjaustyti ir pamarinuoti su druska bei pipirais, as taip pat harissos ispaudziau :) Geriausia per nakti pasilikti saldytuve.
Keptuveje ar troskintuve isikaitinti alieju ir jame gerai apsikepti kauliukus. Atsideti i sona. Toje pacioje keptuveje pakepinti svogunus bei morka ( jau cia susipjausyti kaip sirdis geidzia). Ant ju deti kauliukus, cesnako galva, uzpilti verdanciu vandeniu, paskaninti druska, pipirais bei darzoviu sultiniu ir uzdengus troskinti kokias 30 min. 

Po pusvalandzio troskinimo sudeti bulvikes, ispausti pomidoru padazo, paskaninti vel viska druska ir leisti uzdengus troskintis, kol bulvikes isvirs. As dar cili pipiriuko idejau :) Kai issitroskino ispaudziau cesnako skiltele, paskaninau svieziais krapais bei svoguno laiskais. Skanaus!


11.12.2014 Papildymas
Gaminimas greitpuodyje: šonkauliukus apsikepame puode, taip pat nepamirštame kelių česnako skiltelių (su luobele, tik perpjautų per pusę). Užpilame mėgiamu sultiniu, kad kauliukus tik šiek tiek apsemtų ir uždarę puodą užverdame. Susidarius vakumui, ant aukščiausio lygio verdame 7 min. Tada puodą atsidarome, sudedame poro griežinėliais, morkų bei bulvių. Paskaniname druska, pipirais bei pomidorų padažu ir užkaičiame. Virti reikia susidarius slėgiui ant aukščiausio lygio 5 min. Viskas. Belieka palaukti kol puodas savaime slėgį numes ir patiekti.

3 komentarai:

  1. atsakiau ko klausei apie puodukus ir zinai cia man labai tiktu cenakams sis receptas, panasiai as jau ir nusprendus galvoje buvau, tik as harisos niekad nebandzius. mmm....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu zinai, harissa tikrai tik tiems, kas megsta astriai. As butent paskutiniu metu pamegau ji. Harissa skanu, bet nebutina, ji grynai tik del astrumo. Tu gali kaip nori jau pasimarinuoti mesyte, cia skonio reikalas. Man tai kuo paprasciau tuuo geriau. As eisiu tavo pyraga makalioti, nes kuris laikas nezinojau ko nooriu o tu bakst ir atnesei sitoki skoni :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabu! Kazkaip gan daznai buna kauliuku saldytuve, virti ar kepti jau pabodo, tad dekui uz nauja skanute ideja!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails