2010 m. spalio 6 d., trečiadienis

Ilonos farso kukuliai

Vienas megstamiausiu mano siuo metu lietuvisku blogu yra Ilonos! Toks mielas ir siltas o jau nera net kalbu apie zemiska maista ♥ siandien isbandziau kukulius. Labai skanus gavos ir kas be ko greitai pasidaro. As kukulius dariau is:

350 g kiaulienos farso
1 su kaupu sauksto krakmolo
1 kiausinio 
1 mazesnio svoguno
druskos, pipiru, adzikos prieskoniu

Taigi susipjaustyti svoguna smulkiai ir susimaisyti kartu su farsu, krakmolu bei kiausiniais. Paskaninus druska, pipirais bei adzika susiformuoti dregnomis rankomis vienodo dydzio kukulius. Juos as kepiau per du kartus keptuveje, kad gautus tolygus bei eitu pakratyti ;) kai sie igavo grazia spalva, nupyliau as likusi alieju, ipyliau truputeli skysto sviesto, prie kukuliu suberiau smulkinta viena maza svoguna, gera sauksta miltu ir plonomis riekelemis pjaustyta morka. Kratant keptuve pakepiau minute ir uzpyliau grietinele bei pienu. Ispaudziau cesnako skiltele, paskaninau ir ismaisius uzdengiau ir troskinau kol morkos suminkstejo. Skanaus! Mums labai labai patiko tad aciu uz puiku recepta!

 

6 komentarai:

  1. gardu. as vakar irgi kukulius dariau, spageti su meatballs ;) mano vyro meile ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ojej..nezinau ka pasakyt,labai malonu,kad tau patinka cypiu!!! :DD as juk is taves tyliai mokiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai skanus kukuliukai! Butinai dar gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dekui mergytes uz gerus receptukus,mano mylimiausi Blogai,tai Tavasis ir Ilonos :)Butinai isbandysiu siuos pupuliukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanu,sestadieni pasigaminom :)Itraukiau i savo pastoviu receptu sasiuvinuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. pas mus nuo siandien sis patiekaliukas taip pat itraukiamas i receptuku aplanka :) Kazkaip primine vaikyste ir mociutes virtuve ...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails