Ilgai lauktos, bet pagaliau iskeptos mielines sraiges su aguoniniu idaru. Kadangi diena laisvene ir sauleta, tai puiki proga buvo isbandyti ir mano masina :) nenusivyliau :)
Bandeles mielines, bet ganetinai greitai daros nes tesla kildinti reikia tik viena karta. Zodziu, man gavos 20 bandeliu o reikia:
500 g miltu
21 g svieziu mieliu ( emiau as tik 20 g)
250 ml silto pieno
85 g cukraus
80 g minksto sviesto
ziupsnelio druskos
Idarui:
100 g maltu aguonu
60 ml karsto pieno
35 g cukraus
1 kiausinio baltymo ( org. dejos sviestas, bet man nepatinka jis idaruos tad keiciau baltymu)
vienos isgremztos vaniles anksties ( nebutina)
Glajui:
1/2 citrinos ar apelsino sulciu bei cukraus pudros
Pasidarome idara: aguonas susimaisyti su cukrumi bei vanile ir uzpilti karsu pienu. Leisti kelias min praausti ir tada atsargiai i sia mase imaisyti isplakta kiausinio baltyma.
Miltus issisijoti i didesni inda.
I silta piena suberti cukru ir sudejus sviezias mieles viska uzmaisyti kol cukrus istirps. Sia gauta mase pilti i miltus, sudeti sviesta bei druska ir uzminkyti elastinga tesla. Tesla issiimti ant lengvai miltuoto stalo ir issikocioti/issitasyti i staciakampi. As stengiaus issikocioti ploniau, nes man taip skaniau. Bet siaip cia reikia jausti kokio dydzio tas staciakampis turi buti.... Ant jo paskleisti idara ir susisukti voleli. Ji susipjaustyti taip gero 1 cm rietineliais ( as po kiekvieno pjuvio nuvalydavau peili)
ir padeti ant kepimo kilimelio. Uzdengti ranksluosteliu ir leisti pastoveti kambario temperaturoj ~45min. Pasauti i ikaitinta 175° orkaite 30-35 min, kol grazia ruda spalva igaus.
Praausias aptepti citrinos sulciu bei cukraus pudros misiniu. As i glaju dar ir apelsinu likerio ipyliau :) Skanaus!
Saltinis: cia
Jau atbėgau, jau žiūriu! :)) Nu gražuolės bandelės, ką čia ir besakyti, labai norėčiau vienos pusryčiams su pieno stikline, mm.. :))
AtsakytiPanaikinti